En fördel med att numer bo i södra Sverige är att vintrarna är rätt milda. Fiskesäsongen kan börja tidigare om man så vill. Jag har dock legat lite lågt men för några helger sedan så hade vi bokat in en helg där vi skulle umgås och kasta av oss lite grann. Förhoppningarna om storfisk var rätt låga, ambitionen var mer på nivån att få något.

Vi anlände på fredagen. Jag och Rickard åkte som andra ekipage och av en slump så tyckte jag att jag såg ett handtag till en jonbåt i väggrenen. Väl framme vid stugan så visade det sig att de andra saknade ett precis sådant. Exakt vart jag såg detta handtag var dock oklart.

Skönt att vara på sjön i solen

På lördagen gav vi oss ut i våra två båtar. Vi åkte åt två helt olika håll men skulle sammanstråla senare för lunch. Det var trögt och svårfiskat, vi hittade i princip ingen betesfisk och det låg fortfarande en del is i vikarna som låg på skuggsidan. Men det var härligt att vara på sjön, åka båt och kasta beten. Jag lyckades ta en liten gädda på en BB-mini jerk. Kul att vara igång!

Årets första gädda tog på detta bete från Brunnberg
Rickard och Viking utforskar

På väg till lunchgrillningen så behövde vi forcera ett litet hinder som tyvärr gjorde att givarfästet på Rickards båt fick sig en smäll och blev obrukbar. Väl på grillplatsen så sken solen och korvarna grillades.

Lunchhäng

På kvällen blev det en redig festmåltid som Viking fixade till. Så gott och så mycket!

Köttfest!

På söndagen fortsatte vi att gnugga på. Fortfarande riktigt svårt fiske och vi gjorde inte lika stora utsvävningar som på lördagen men vi lyckades få några få gäddor. Kanonväder att njuta av men kanske inte att fiska i, men vädret gjorde nog ingen större skillnad för fisket.

Landfiske, nästan i alla fall
Bonnatrolling mellan vikarna
Dagens första kaffe, vid tvåtiden. Men ingen fisk, inget kaffe.

I bilen på väg hemåt fick Rickard för sig att vi var nånstans där vi tyckte att vi såg handtaget och mycket riktigt där låg det och väntade på oss.