Mitt senaste prylköp på nätet var tre piggar. Jag köpte dom direkt av en privatperson på Fiskesnack, jag har även handlat en del begagnat på Tradera tidigare. Ibland kan man göra fynd där men på vissa grejer kan priserna vara i nivå med butikspriserna eller högre trots att det är begagnade prylar som finns att få tag på nya.

Handlar det om exklusiva beten som inte går att få tag på längre så förstår jag att priset kan dra iväg men inte annars. När det gäller Tradera och andra auktionssajter så tror jag att folk kan ryckas med i de små ökningarna. För vad är egentligen 20kr till på ett bete som är uppe i 200kr. Jag vet att jag själv har tänkt så ett par gånger att så länge priset är under butikspriset så är det okej.

Jag tycker Tradera är fantastiskt och jag har gjort en del fynd där, men man bör nog vara lite försiktig så att man inte inte budar på något man egentligen inte behöver bara för att det är billigt. Det är lätt att hänga på när priset går upp och plötsligt är det inte lika billigt som man tänkt sig. Jag tror att Tradera fungerar bäst om man vill bygga upp en bas av en viss typ av beten eller om man jagar beten som är sällsynta. Är man ute efter just en Buster C029 Firetiger så är det nog enklast att köpa från butik.

I den här tråden på Fiskesnack så diskuteras fenomenet Traderapriser och där kan man hitta några extrema exempel på överpriser som folk är villiga att betala.

Jag är i alla fall glad över mina tre små grisar som jag köpte, till ett för mig, överkomligt pris

Tre små grisar