I våras var jag iväg till Östhammar på Fiskehelg med Fiske för alla och ett gäng guider. Nu var det dags igen för samma upplägg igen men söderut denna gång. 20 glada deltagare och fem båtar med guider intog Lysingsbadet i Västervik på fredagskvällen. Vädret för helgen var verkligen lovande. Det hade varit mildväder ett par dagar och under helgen skulle det vara mulet, regna lite smått och blåsa sydlig vind.

När vi kom dit på fredagskvällen så var det samling och indelning i båtlag. Sedan delades det ut lite prylar för den som ville ha. Det var bland en rätt trevlig termos och de relativt nya Pig-spinnare.

På lördagen så spred vi de olika båtlagen ut oss ganska mycket över kusten. Jag hamnade i ett båtlag som trailade i en timme söderut. Första fisken smackade på rätt tidigt i båten, men för min del så var det rätt segt. Hade bara haft två gäddor på som jag dessutom tappade halvvägs in till båten. På eftermiddagen hade jag några fler kontakter och lyckades få upp två. Mängd och storleksmässigt var fisket mellan de olika båtarna rätt jämnt, ca 20 gäddor per båt och ingen större än fem kg.

På lördagskvällen åt vi en fantastisk italiensk buffé tillbaka på Lysingsbadet och utbytte berättelser. Blev en rätt tidig kväll för mig. Somnade revanschsugen inför morgondagen.

På söndagen sjösatte vi i Västervik och sedan åkte vi båt dit vi skulle. För min del började dagen bättre, första fisken i båten och flera kontakter ganska snabbt. Sedan var det rätt segt ett tag för att sedan komma igång igen strax innan lunch. Jag passade även på att knipa två snipor från land under lunchpausen. Det släppte för vår båt och vi fick upp strax över 20 gäddor. På söndagen var det större skillnad mellan båtarna, två båtar tog runt trettio gäddor och två kom inte upp i tio.

Efter söndagens fiske så samlades vi och summerade helgen. Totalt tog vi ca 175 gäddor och den största gäddan som togs vägde fem kg. Känns smått otroligt att få upp så många gäddor och inte springa på någon större fisk en helg som denna. Tyngst fisk i gänget vilket även var ett PB gav ett BFT Bandit 6'6" och en prenumeration på Fiske för alla. Även några andra prenumerationer delades ut till de som lyckats med något extra under helgen.

Om jag ska summera helgen så hade jag förväntat mig fler men framförallt större fisk, jag lyckades bara landa sju gäddor och de var bara snipor. Men så kan ju fiske vara. Att få komma iväg och fiska på nya platser med nya personer, erfarna guider och annan utrustning än vad man brukar är nog rätt nyttigt. Så på det sättet var det en lyckad helg. Om jag skulle ändra på något så hade jag nog velat maximera fisket ytterligare. Jag hade kunnat gå upp tidigare för att få vara i båten när det blir ljust. Dagarna är ändå så korta så här års. Jag brukar gå in i Terminator-mode när jag fiskar, stoppar inte för något. Kommer jag att hänga på om det blir en liknande resa igen? Kanske det, vi får se när jag slutat vara bitter över att mina förhoppningar inte införlivades.

Hoppas att jag hinner med någon till fisketur innan säsongen är över.