Det var inte tänkt att jag skulle åka till Sportfiskemässan i år, men när min far funderade på att åka dit så anmälde jag mitt intresse. Arvid bestämde sig också för att hänga på natten till söndag då vi var på fest. Något slitna, tidigt på söndagen så hoppade vi i bilen och åkte till Jönköping. Mässan höll på fredag till söndag. Varje dag har sin speciella karaktär, fredag drar entusiasterna, lördagen har mest folk och söndagen är lite lugnare och något mer avslagen. Lördagen är huvuddagen och det är nog då man kan springa på flest profiler. I år kunde man t ex träffa Svartzonker i Abu Garcias monter och Wolfcreek i CWCs. Vi var där på söndagen, vilket på ett sätt kändes fint med tanke på det skick vi var i och att det då det inte var lika mycket folk.

Mässan i sig, för den som inte varit på den, består av en blandning av tillverkare, upplevelseföretag, fiskeprofiler, sportfiskebutiker och andra som har någon koppling till sportfiske. De som förmodligen har störst ytor är sportfiskeaffärer. Attitude Baits hade en sjukt stor monter med väldigt många spännande beten. Man kan göra en del klipp om man är ute efter det, men många saker håller originalpris.

Jag tycker det mest är roligt att gå runt, snacka med folk och klämma och känna på nyheter och beten som man annars bara sett på nätet. Det är inte jätteofta man får klämma på en tvåpounds bulldawgs eller känna på spinnare, modell Super Model och ännu större. Trumman berättade att det kommen en shallow-variant på Bandit Tail till hösten.

Några av de saker som var heta enligt mig var Quintrex 390C, en upphottad 390 med en centerpulpet. Den såg riktigt schysst ut. Savage gears soft 4plays verkade gå åt som smör i solskenet, tomt hos många återförsäljare på söndagen. Sist men inte minst, spöserien Yasei från Shimano. Har hört mycket gott sägas om den spöserien både före och efter mässan. Jag kände på ett och tyckte det var så grymt att jag köpte ett för jiggfiske av Henke på Söder sportfiske.

Min personliga inköp av beten blev två Buster Jerk i Söder sportfiskes färger, en Bandit Tail och ett konstverk av Stampe. Sedan blev det då ett drop shot Yasei och en t-shirt från Sportfiskarna.

Årets sportfiskemässan slog publikrekord med 11 251 besökare på de tre dagar den pågick. Nästa år så är mässan tillbaka i Stockholm på Kistamässan, något som passar mig personligen väldigt bra.


Fiskekonservator Lubbe


Attitude baits gigantiska monter (en bit av den iaf)


Gummi i massor


Quintrex 390C


Quintrex 390C


Savage gear soft 4play


Quintrex 440 Fisheco edition med tak


Strike Wire, CWC hade nog den prydligaste montern


Musky Mayhem Super Model


Jimmy Lindahls Quintrex 440


Marcraft 440


Trumman håller låda och visar upp produkter från CWC


Bulldawg two pounder


Inhandlade beten