I helgen var jag ute och körde en riktig fiskehelg både lördagen och söndagen. Fisket var fortsätt rätt trögt tyckte jag, det kan ha lite att göra med vädret. Spegelblankt och blå himmel. Lördagen började rätt bra, några kontakter direkt men det blev trögare och trögare och efter lunch dog det ut helt. Dagens första gädda som var en urlekt trekilos hade lyckats få in en buster jerk helt och hållet i munnen. Lite krånglig avkrokning. Dagens största som blev årets hittills största var en sargad tjej på 5,2 kilo och 92 cm.

Söndagen blev en halvdag, var uppe tidigt och testade lite nya ställen, men det var rätt segt. Krokade en trekilos som var på ett par gånger innan hon tog. Mycket av vikten låg i magen, knölig värre. Jag testade att fiska lite längre ut i skärgården där vattnet blivit rätt klart. Mot slutet så började det lossna lite, flera följen och något hugg, dock bara snipor. Men det är lite roligt att fiska när man ser huggen på flera meters håll.

Passade även på att inviga Yasei-spöet som har fått en Shimano Technium 2500. Det var en fröjd att jigga med och rätt annorlunda mot Hamer-spöet som jag vanligtvis fiskar med. Har inte kört något riktigt abborrpass ännu dock.


Helgens första, en trekilos som lyckades svälja en buster jerk och stänga munnen


Årets hittills största, 5,2kg och 92cm


Yasei-spöet med tillhörande Shimano Technium


Inte helt optimalt fiskeväder men fint