I helgen så var det dags för den tredje gäddhelgen med Fiske för alla och Söder Sportfiske. Tidigare har den varit i Östhammar och i Västervik, denna gång så var den vid Furusund. Det var även första gången som internationella deltagare var med i form av ett gäng glada trevliga finländare. Vädret inför helgen skulle vara strålande sol och bra sydvästlig vind.


Välkomstmöte

På fredagen var jag på samlingsplatsen vid god tid och passade på att fiska lite från land. Det blev mest att jag trampade runt i lerstränder och letade platser att fiska ifrån men jag lyckades knipa en gädda. Roligt ythugg på en Buster shallow cruiser - grey shadow. På kvällen blev vi som vanligt indelade i stugor och i båtlag inför den första fiskedagen.


Parkeringskaos

Lördagen började riktigt bra för de flesta båtarna, jag var i Olles båt och vi tog de första tio gäddorna snabbt. Nummer elva var en fin slank metersgädda på 6,38kg. Något senare tog jag ytterligare en schysst gädda på 7,88 kg, riktigt stort huvud och stora ögon. Vi hade även ett par riktigt fina som vi tappade bredvid båten. Efter lunch blev det trögare för oss men vi pillade upp några till fiskar. Totalt blev det 28 gäddor i vår båt, tror den bästa båten plockade upp ungefär 45 gäddor.


Olle fick jobba hårt med avkrokningar under lördagen


Min näst största gädda på 6,38 kg


Min största gädda på 7,88 kg

På kvällen åt vi gott, drack lite bärs och berättade fiskarhistorier för varandra. Trumman demonstrerade en Ursuit Multi Purpose Suit genom att hoppa i plurret med den och visa att han var torr innanför.


Trumman visar upp Ursuit MPS

Dag två så var vi väldigt laddade, samma förutsättningar som lördagen och vi ville bara komma ut och fortsätta gårdagens grymma fiske. Ganska snabbt märkte vi att fisket var annorlunda. Det smällde inte på som på lördagen, huggen var försiktigare och antalet som bara följde med till båten var fler. Det var inte bara vår båt som upplevde detta, det var trögare för de flesta av oss. Det kom dock upp lite finare storlekar, inte bara i vår båt. På eftermiddagen så brände jag en riktigt fin fisk som var på ett tag och visade sig, den var riktigt tung och såg ut att vara en metersgädda. Den släppte dock. Så tungt när detta hände, speciellt när dagen varit så seg.


Transport


Vattensprut


Trumman och Nicklas spanar

Totalt kom det upp fyra gäddor som vägde över nio, den tyngsta tror jag vägde 9,81. Pierre hade lovat att bada näck i hamnen om inte det kom upp en tia. Han höll sitt löfte, svärandes. Det var en riktigt grym helg med mycket sol och många fiskar upp, lördagen var en riktigt minnesvärd fiskedag.


Pierre på väg mot det utlovade doppet, tyvärr