I helgen så skulle jag ut och fiska med Arvid för första gången i år. Tobbe kunde tyvärr inte följa med och göra gänget komplett. Vi var glada och taggade ändå, speciellt Arvid som inte fått så mycket fisketid i år.

Målet var att köra på lite lättare utrustning och se om vi kanske kunde få någon gös att hugga. Det är dåligt med gös i de vatten vi fiskar i, den enda gös som tagits i båten togs av Tobbe förra året och den vägde ungefär 300gram. Ett båtrekord som känts svårslaget.


Dagens första


Arvid agerar tandläkare

Lördagen skulle bjuda på lite halvdåligt väder med regnskurar och mestadels mulet. Så blev det inte, solen sken större delen av dagen och moln såg vi knappt. Fisket var trögt, vi övergav gösfiskandet efter några timmar och först vid tiotiden tog Arvid dagens första gädda, sedan ändrade vi lite taktik och började fiska abborrar.

Det blev premiär för mitt Yasei-spö som jag köpte tidigare i år. Att fiska mer efter abborre var ett mål jag hade satt upp inför årets säsong. Det var länge sedan jag fiskade abborre så det var riktigt kul att få göra det. Sedan hände det att även gäddor klev på, det var var roligt med den lätta utrustningen.

Arvid lyckades även kroka en skaplig brax i ryggen med sin lätta utrustning. Vi förflyttade oss och drog fler abborrar och gäddor. Till slut så lyckades jag kroka en riktigt fin abborre som visade sig väga 1,03 kg. Den var inte speciellt tjock men lång, den mättes till 45 cm. Skoj med abborrpremiär och att lyckas ta en kilosborre som blev mitt personbästa.


Abborre 1,03 kg, 45 cm

På söndagen tog vi lite sovmorgon, vaknade upp till lätt regn. Vi gav oss ut och det visade sig vara rätt trögt denna dag också till en början. Regnet och blåsten tilltog, det nya regnstället fungerade fint men vätan trängde sig igenom till slut. Fisket var rätt trögt tills vi hittade ett ställe där vi körde med lätt utrustning och hamnade i ett litet sniprally. Det var riktigt kul, jag föll verkligen för känslan i Yasei-spöet och fajterna som det gav.

Jag skulle behöva fila lite grann på jiggtekniken känner jag, den sitter inte riktigt som den ska. Men det kommer nog.