I söndags fick jag följa med Adam på mitt första riktiga ismetespass efter gädda. Det var mest för att testa på och lära mig, men även för stilla fiskesuget och så fanns ju möjligheten att ta en fet gädda.

Efter att ha kittat upp mig på lördagen så bar det iväg tidigt på söndagen till ett vatten som var nytt både för oss båda. Adam visade hur man satte upp prylarna och snart var vi igång med fiskandet eller väntandet kanske man kan kalla det mer vid ismete.

Rätt snabbt får vi det första fället, det är mitt spö närmast oss. Linan löper ut och gäddan krokas, den kändes ganska liten och släppte precis under isen. Jag fortsatte att vara ismetesnolla ett tag till. Det dröjde ett litet tag innan det fäller på ett av Adams spön. Fisken krokas och Adam säger något i stil med, det här är nog en ok gädda på fem-sex kg. När fisken passerar hålet så ser vi att det inte är en gädda utan en riktigt fin öring. Öringen landas och nytt personbästa för Adam är ett faktum, 4,4 kg. Efter några bilder så får den simma tillbaka.

Det fäller några gånger för Adam innan det återigen fäller på mitt spö närmast mig. Den här gången är det en gädda, som följer med upp. Det är en liten halvkilossnipa, likväl så är det en gädda, min första gädda för 2012 och min första någonsin på ismete. Jag får en till gädda i ett annat hål som är snäppet större och vi missar några fiskar innan det är dags att packa ihop och röra sig hemåt.

Ett av mina fiskemål i år var testa på ismete och nu har jag testat på det och lärt mig grunderna. Det var roligare än vad jag trodde att det skulle vara och väldigt rogivande fiske. Det kommer nog att bli fler pass på isen för min del. Tack Adam och grattis till en fin pb-öring, även om det som sagt var gädda vi skulle fiska, som jag gjorde.