Den senaste tiden så har jag varit ute på en del kortare fiskepass, det har inte blivit så mycket mer än det då tiden inte har räckt till.

Jag har lyckats lura upp ett gäng gäddor men inga över fem kilo. De jag har fått upp har varit välmående och runda om magarna. Jag har fiskat mestadels med tailbeten och det bete som har levererat mest fisk är McMio från Abus Svartzonker-kollektion. Det har slukats helt ett gäng gånger. Annars så fortsätter Bjerks-tailen att ligga mig varmt om hjärtat och jag har även invigt PeWe-tailen som också fiskar bra.

Nu när jag var ute sist i helgen så var det riktigt aprilväder. Åkte ut till skärgården på fredagen i blåst och regn och när jag vaknade upp på lördagen så var det vitt på marken och snön fortsatte att komma ned. Då det var min enda lucka på helgen så åkte jag ut ändå. Trots flytoverall så blev jag genomblöt av slasket som kom ned från himlen. Jag lyckades lura upp två gäddor och hade följen och nafs av ett par till. I söndags så var det bättre väder och då blev det en kort sväng med kärestan som invigde säsongen. Tyvärr var gäddorna lite tröga då så hon fick inget.


"Vårfiske"

Det känns som om det kommer att bli en ganska lång vår, och inte alls som förra året då man inte riktigt hann blinka innan leken var i full gång.


Kvällsgädda


Fin mage