Jag vet inte hur många gånger jag sagt "smack i backen" eller andra citat ur filmen Gäddfeber med Trumman och Buster när jag varit ute och fiskat. För att inte tala om hur många gånger jag faktiskt sett själva filmen som fick jerkbait att slå igenom stort. En liten tröst är att en stor del av alla gäddfiskare förmodligen känner igen sig i detta.

Jag fick genom +FishEco (som jag också skriver lite för) en inbjudan om att hälsa på hos Abu Garcia i Svängsta och att sedan få fiska i det inhägnade vatten som tillhör Eriksberg. Alltså samma vatten där Gäddfeber spelades in 2004. Jag behövde inte tänka speciellt länge innan jag tackade ja till detta.

Jag åker ned tillsammans med Jan O från +FishEco och han visar mig klassiska Mörrumsån och berättar om de olika poolerna där och delar med sig av fiskeminnen. Vi åker sedan till Abu Garcia i Svängsta där Claes "Svartzonker" Claesson visar sina beten som han och Abu har släppt tillsammans. Han visar även upp en rykande färsk spöserie som bär hans namn. Läs om Svartzonkers Abu-spön på +FishEco, där jag skrivit om dessa.

Efter en fantastisk kväll och god natts sömn på det lyxiga Eriksberg så är vi redo för en fisketur. Regnet öser ned och förhållandena var inte jättebra. Kylan har gjort att leken dragit ut på tiden och det var lite oklart huruvida den pågick fortfarande eller om den var över. Fisket var rätt trögt och till en början kom det bara upp några snipor. Vi hade dock en del följen av lite finare fisk så det kändes hoppfullt. Claes krokar till slut en finare fisk som visar sig vara en en utlekt fisk på 109 cm och 8 kg. En stund senare så får jag äntligen ett rejält hugg i ett spinnstop på en McMy. Något har hänt under drillningen och den har blivit lite tokigt krokad. Men vi får upp den och ser att den är en fin olekt gäddtjej på sex kilo. Riktigt rund och fin om magen.

Vi bryter för lunch och fyller på förråden. På eftermiddagen så utforskar vi området lite mer och Jan O krokar en gädda men annars händer det inte så mycket mer. Den sista timmen nöter vi på en plats som vi tror på och har sett fisk på men det är resultatlöst. Trots trögt fiske så var det ändå en fantastisk upplevelse att fiska på denna klassiska plats tillsammans med Claes och Jan O.