Nu har jag gjort min första sväng till Rügen och är ganska säker på att det kommer att bli fler resor dit. I det senaste numret av +MagazineFishEco så kan man läsa mitt resereportage från resan, så jag rekommenderar att man gör det för hela rapporten och även se andras bilder.

Jag fick även möjlighet att testa den nya gäddpåken BFT Rügen, mer om den på +FishEco inom en snar framtid.

Det korta versionen är att det var en jävligt kul resa med både nya och gamla bekantskaper. Med på resan var fiskekändisar som Trumman, Wolfcreek och Svartzonker. På nedresan så satt Trumman och kommenterade sig själv när vi kollade på filmen Pike Secrets, det gav upphov till en del skratt. När rummen delades ut så hamnade jag med Christoffer från Kristinehamn i det förmodligen minsta rummet med en dubbelsäng. Alltid lite speciellt att dela säng med någon man precis hälsade på, men det funkade bra.

Samma visa när båtlagen skulle delas upp, då jag reste solo så hamnade jag i samma båt som fiskekamraterna Thomas och Rickard. Det var första resan till Rügen för oss alla. Det visade sig att Rickard och jag delat rum på en tidigare fiskeresa till Västervik, men vi hade aldrig delat båt. Sportfiskesverige är inte så stort. Det funkade bra i båten och jag blev imponerad av deras användning av päronbly för att vikta beten efter behov. Något jag definitivt kommer att börja göra mer. Vi fick guiden Uwe, honom kommer jag att återkomma till i ett senare inlägg.

Att Rügens vatten håller en del stor fisk insåg vi snabbt när Thomas krokar en gädda på 123cm och 11,4kg första dagen på en Beshad från Svartzonker. Det kommer även upp en del annan fin fisk men flera av deltagarna på resan blankade, flera dagar. Det ska man veta när man åker dit. Det finns chans till grov fisk men du riskerar också att blanka. Jag fick en gädda den första dagen och en gädda den andra dagen. På den tredje dagen hade vi flest kontakter och Rickard tog en gädda på 90cm och en på 98cm. Båda på en sjunkande Wolf crank 8 tum.

Mot slutet av dag tre hänger jag på en Beshad och efter ett par kast så krokar jag en bättre fisk, jag ser att den är skaplig men i Rügen blir man lite fartblind. Den visade sig vara 118cm lång och när vi ska väga den så har vi lite svårigheter i vågorna. Efter tag så spikar vi vikten till 10,2kg. Nytt PB för mig och det känns rätt overkligt.

Resans största fisk kommer upp på sista dagen, det är en gädda på hela 130cm och 15,5kg. Åven de hade svårigheter att väga fisken och fick ta i underkant. En helt fantastisk fisk. Min rumskamrat Christoffer fick ett nytt pb sista dagen också med en riktig gris på 113cm och 13,2kg.

En fantastisk avslutning på fiskesäsongen för min del. Tack till Sporting i Örebro som anordnade resan. Jag kommer definitivt åka med igen.

Kolla in resereportaget i +MagazineFishEco med bilder på toppfiskarna


Min största och nytt personbästa, 118cm och 10,2kg, kunde ha sett lite gladare ut


Anders "Wolfcreek" Ulvforsen och Claes "Svartzonker" Claesson, i butiken Sporting i Örebro


Vargar


Verkstad på bussen med Anders och Claes


Resefixarna Dansken och Albin från Sporting


Vår guide Uwe krokar loss en finare gädda


Vägning av gädda, vågen visar prick 12kg med vågsäck


Thomas med den största gäddan i vår båt, 123cm och 11,4kg


Riktigt fin gädda


Rickard och Thomas har det bra bak i båten


Tunga gubbar i denna båt


Vår guide Uwe


Båtarna i hamnen och Fredde Bolin


Startåttan med mina beten, gummi för hela slanten


Thomas med betet som både hans största och min största tog på. En Svartzonker Beshad


Trumman med sin största fisk under resan, 120cm och 13,2kg


Trumman släpper tillbaka gäddan...


...och blir glad


Ganska så öppet vatten


Rickard och Thomas på lokala syltan


På väg ut ur hamnen


Rickard med 98cm gädda som knep en Wolfcreek crank i Rügenfärg


Fiske i Robert Balkows båt


Fint med öppet vatten


Avslutningsmiddag med en rejäl XXL Zigeunerschnitzel, vilket behövdes för den extremt bökiga hemresan