Tolvan – Minnena som aldrig sviker

I början av december fick jag upp ögonen för ett filmprojekt om flötestrolling då en galen gädda tagen i svenskt vatten började dyka upp på fiskesidor och på Facebook. Den vägde 18,05kg och var hela 137,5cm lång, ett monster med andra ord.

Projektet "Tolvan – En fiskefilm om flötestrolling" skulle porträttera flötestrollingen på ett rättvist sätt och handla om jakten på en gädda över tolv kilo. Efter att denna fantastiska gädda på 18 kilo kommit upp så skrev de följande på Facebook:

När vi drog igång det här projektet för 3 månader sedan vågade vi varken hoppas eller tro på det vi lyckats med. Vi hade ställt in siktet på att lyckas filma någon gädda över tolv kilo, men att få beskåda två fiskar över 15 på två dagar är bara overkligt, något som vi aldrig i våra vildaste fantasier trodde att vi skulle få uppleva.

Christofer Torbiörnsson tog alltså en gädda på 15,1 kg, för att sedan dagen därpå ta en ännu större gädda, 18,05kg fördelade på 137,5 cm. Att få vara med om något som detta i egenskap av sportfiskare är något vi alla fyra verkligen uppskattar.

Nu har trailern till denna fiskefilm kommit. Filmen kommer att heta "Minnen som aldrig sviker" och beräknas vara ute i april/maj i sin helhet. Den kommer enligt dom själva att vara gratis genom deras samarbete med Fiskejournalen. Spana in den snygga trailern nedan och följ Tolvan på Facebook