Under lördagen besökte jag sportfiskemässan i Jönköping och att det var publikrekord med drygt 6700 besökare märktes. Det var trångt i gångarna, framför allt framför Attitude Baits gigantiska monter på hela 35 meter.

Årets stora nyhet enligt mig var "betesbyggargatan". Detta är något som man sett inom flugfiske tidigare med "flugbindargata" men inte inom spinnfiske. Betesbyggargatan innebar alltså att åtta stycken av Sveriges främsta betesbyggare var på plats och visade samt pratade om deras beten. De var Wolfcreek, Stampe, Svartzonker, Brunnberg, PeWe, JW, Andree och Kent Sundin.

Jag spenderade mest tid och pengar vid denna gatan och tyckte det var fantastisk kul att få höra om berättelserna bakom betena och se de demonstreras i kastbassängen. PeWe hade med sig en hel armada med beten som jag inte sett och Kent Sundin hade jag dålig koll på överhuvudtaget så det var kul att kika lite på hans grejer.

+FishEco och Igelkott film gjorde ett fantastiskt jobb med att filma det mesta, det har jag redan sagt men att se dom slita på plats gjorde mig lite orolig för deras hälsa. De glömde bort att äta och fanns överallt hela tiden, trots detta så hade de ändå tid att prata.

Om vi pratar beten och produkter så var gummi något som många betesbyggare kikat på. Det lät kanske som om det var mer av ett testprojekt för många snarare än något de bestämt sig satsa på. Wolfcreek hade ett fantastisk välgjort gummibete som han trollat fram. Söder sportfiske fanns på plats och sålde deras nya "Söderjigg". JW hade tagit fram en liten minigris som han tyvärr inte fått helt färdig till mässan. Jag har sagt det förut och säger det igen, gummi är hett!

Annars var det även trångt med aluminiumbåtar. Det fanns någon båt i plast men de var extremt få i jämförelse till aluminiumbåtarna på plats. Ingen ny trend direkt utan mer ett konstaterande. Aluminium är hett!


Wolfcreeks beten


Ander "Wolfcreek" Ulvforsen himself


Stampe


Blandade beten


Svartzonker med två McS


Brunnbergs beten


Imponerande fina beten av Pewe


Pewe Fetto i kastbassängen


Pewe hade med sig ett imponerande stort utbud av beten


JW Lures på betesbyggargatan


JW:s bord


+FishEco filmar


Akvariet


Graeme från Quintrex sneglar på sin båt


Quintrex 390


Anytec 530 SPF


Båttorget


Båttorget


Backlure


Söders


Tailar från RoNo Baits


Mr RoNo Baits