Jag skulle få hänga med ut Thomas ut på ett mälarpass. Det skulle bli många premiärer denna dag. Dagen började sådär med att det under natten varit minusgrader och med det en ishinna som låg kvar över sjön på morgonen när vi sjösatte. Solen värmde dock rätt bra och tillsammans med lite vind så försvann isen på förmiddagen.

Det var kallt i vattnet och vi hade till en början svårt att hitta varmare vikar. Några vänner till Thomas sjösatte strax efter oss och de hade det lite bättre men det var fortfarande rätt trögt. När det blev lunch hade vi fortfarande inte landat en fisk, vi hade inte ens sett en fisk eller haft en följare. Vi laddade om med 24 av Bullens pilsnerkorvar.

Efter lunch gjorde vi följe med Igge och Mats i den andra båten och Igge. Vattnet hade värmts upp lite grann och var nu strax över fem grader i den vik vi började i. Igge tog en fisk i denna vik framför oss men annars var det dött.

På nästa stopp var det dags. Thomas lyckades landa den första gäddan i vår båt, det var dessutom den första gäddan som tagit på hans egengjorda bete och hans första gädda för i år. Vi hade fler kontakter i båten och Thomas fick upp en till gädda på sitt egna bete.

För min del gick det sämre, jag kunde inte kroka de få fiskar som behagade att nafsa. I den sista driften kapitulerade jag för Mälaren. Jag sa något i stil med att "det blir ingen mälargädda för mig". Ett par kast efter det kliver en slips på och det blir min enda landade gädda för dagen. Min första mälargädda dessutom. Det var trögt, men alla landade i alla fall fisk till slut och bäst gick det för Igge med sex landade.


McMio med färgen "Mälaren" räddade mig, tack för lånet Thomas!