Häromdagen fick jag äran att följa med Thomas och Rickard för att fiska i för mig nytt vatten men ett vatten som de kände väl till. Alltid lika roligt att besöka nytt vatten, speciellt när man gör det med någon som känner till det.


Tailen som levererade mest fisk under dagen

Min inställning inför fiskedagen var att jag inte skulle ha med mig stora betesväskan utan mest köra med det nya haspelspöet och spinnare. Som backup hade jag med mig några jerkar och knappt några tailar då jag trodde tiden för det var över. Men ack så fel jag hade.


Thomas landar en femma

Thomas som under vintern har snidat egna beten i garaget hade med sig ett gäng färdigställda sådana och öppna hårt med att ta de tre första gäddorna i båten på ett gäddfärgad tailbete utrustad med en stor svartzonker-tail. Ganska snart fick Rickard och jag vara med och plocka några gäddor. Jag gjorde det på klassiska buster jerk. Spinnare var iskallt, inte ett följe eller pet. Jag tror Rickard tog sina första på tail han med och det var verkligen dagens melodi. Tailarna levererade bäst men även klassiska jerkbeten, jiggar och andra typer av beten fångade fisk. Extra roligt var att alla gäddor som Thomas tog, tog han på egna beten av olika modeller.


Rickard med en vackert mönstrad gädda

Thomas drog ifrån ordentligt och ledde gäddligan. Jag hamnade på efterkälken och var tvungen att bryta tidigare än de andra för att hinna hem till en middagsbjudning. Men det var även för att avsluta förnedringen. Jag slutade på tre gäddor. Rickard som kom ikapp Thomas mot slutet landade på 13 gäddor och Thomas på 16 med toppar på tre femmor och en sexa. Riktigt kul fiske även om jag mestadels var betraktare.


Thomas med en gädda tagen på egen jerk


Jag med en av mina snipor


Rickard krokar av en gädda som tagit på en tail

Jag fick även med mig en fantastisk gåva från Thomas, ett av hans beten. En liten slider, som tyvärr inte fångade någon fisk under dagen men det kommer den att göra. Riktigt fin gång och finish på den, men det var en mulen dag och svart är för mig ett solbete. Jag återkommer med mer om det senare bete från Flog Lures senare.


Ruggigt fin slider från Flog Lures

Thomas och Rickard var även ute dagen efter som var trögare men Rickard lyckades landa årets första 100+. Den vägde 6,7kg och var 101cm lång.

rickard
Rickards årsbästa