Under förra veckan så var jag iväg på några kortare pass med blandat resultat. På onsdagskvällen åkte jag ut en sväng efter jobbet och testade lite olika platser. Det var mer eller mindre dött tills jag hittade en fläck där jag ankrade upp. Stod och nötte på denna fläck och det var en hel del följen och några hugg. Inga storlekar dock.

Till helgen var jag återigen iväg på ett par kortare turer mellan annat arbete. Det blev en liten kvällstur på fredagen som var fin och lite för lugn. Ingen blåst och få kontakter med fisk, desto fler med mygg dock. På lördagen hade det börjat blåsa lite mernär jag steg upp i ottan och hoppade i båten. De verkade inte riktigt vara i gasen. Hade några stötar men få hugg. Till slut när jag hängde på en Svartzonker Tricky Tail så började det hända saker.

Jag driftade över ett grundområde och det började komma upp fisk. De flesta var väldigt ytligt krokade, ett undantag var dagens största på 90cm som satt med båda krokarna i munnen. Jag hade väldigt många följen och kontakter och lyckades till slut få upp sju stycken denna morgon. De var bara intresserade av Tricky tailen. Testade med spinnare och jerkbaits emellanåt men de var iskalla.

Det var troligtvis det sista passet för mig på ett tag framöver. Känns ändå ok att få ha avslutat fisket med en ok tur, även om de större uteblev.


Dagens största, en slank 90cms


Tricky Tail från Svartzonker, levererade ordentligt


Roots jerk och bete från Flog Lures, snygg kombo