I helgen så var det dags att åka ut en sväng i skärgården med Tobbe och Arvid. Det var mer än ett år sedan som vi var ute och fiskade sist och det var bra länge sedan vi sågs för den delen också.

I början av veckan såg läget inför helgen bra ut, det blev mildare väder och allt kändes hett. Men ju närmare helgen vi kom desto finare väder skulle det bli på helgen. Strålande sol och knappt någon vind. Det kunde bli trögt insåg jag och trögt blev det. Vi gjorde några chansningar och åkte där jag tidigare haft bra fiske men det var helt dött nu. Vi såg några följare men det var allt, tills vi bestämde oss för att bryta av med lite abborrfiske. Men även det var relativt segt. Det kom upp ett par gäddor under dagen men det var riktigt hårt fiske.

Söndagen började likadant och det var egentligen inte förrän på eftermiddagen när vi bytte vatten helt och det började blåsa lite som det började hända saker. Tobbe fick ett hugg som snabbt klev av, strax efter det fick jag en gädda, kastet efter det ytterligare en och kastet efter det var det en som var på två gånger men klev av båda gångerna. Det fortsatte att komma upp gäddor under vår drift och fisket blev plötsligt väldigt kul. Tyvärr så började vår fisketid rinna ut men det var fint att få några fiskar i alla fall. Det kom inte upp någon bättre fisk men det gjorde inte så mycket efter så trögt fiske. En sjunkande Svartzonker tail i färgen red tiger var betet för dagen.

tobbe_arvid
Tobbe och Arvid, stiltje

abborre
Liten abborre som lättade upp stämningen

gadda
Vind och äntligen gädda, ingen stor gädda men skönt att få fisk

Photo-2013-10-13-14-00-53
Bråkiga gäddor

redtiger
Buster Red Tiger Flash, levererade inte denna helg