Nu börjar höstens Rügen-säsong komma igång och de första resenärerna har redan åkt ned. Om en dryg månad så är det min tur och redan nu har jag börjat ladda och planera vad man ska ha för beten med sig ned. Så jag tänkte dela med mig av det efter mina erfarenheter från förra årets resa och vad jag tar med mig för beten ned i några poster. Det kommer att bli mycket gummi men även några hårdare beten.

Wolf Crank Slow Sink från Wolfcreek är första betet ut. Thomas och Rickard som jag fiskade med förra året där nere hade rätt bra fiske på detta crank-bete. Det är 20 cm långt och väger ungefär 120-125 gram. Betet går att spinnfiska på två till fem meters djup och trollas mellan fyra och sex meter. Då betet är framtaget just för Rügen så har det vissa egenskaper som är anpassade för det fisket. Förutom att det är sjunkande istället för flytande som den "vanliga" Wolf Crank så har den en större sked vilket gör att den får fina rörelser även vid riktigt långsam hemtagning.


Den gode Rickard med en Rügengädda på 98 cm som var sugen på Wolf Crank Slow Sink

Två stycken färgmässigt snarlika Wof Crank Slow Sink kommer att följa med mig ned. Grundtänket med de beten jag tar med mig är att de ska ha mycket vitt och då pärlemo. Det kommer att ske några undantag men de undantagen kommer främst vara i gummi.

Den första färgen är blå/pearl

Den andra färgen heter passande nog "Rügen shad"

Kolla in samtliga beten för Rügen