20131102-P1060376-2

I helgen var jag ute till stugan i skärgården och passade på att fiska lite grann. På fredagen så passade jag på att fiska lite grann när jag var och hämtade min far. Testade en braxvik men det var svårt att hitta braxen, det kändes inte riktigt som de gått in där ännu. Jag fick ett bra hugg men den fisken klev av precis när jag skulle justera bromsen. Jag lyckades inte riktigt knäcka koden den korta tid jag var ute denna dag.

På lördagen så var jag ute till gryningen. Efter att ha testat lite olika beten så hittade jag rätt med en blåsilver shallow tail från Svartzonker. Det var rejäla hugg på öppet vatten även om inte fiskarna var speciellt stora så kändes de riktigt starka och flera hade svalt tailen helt. Alla gäddor som kom upp var täckta med iglar. Totalt blev det åtta stycken med två på 80cm i topp under de knappa två timmar jag fiskade innan det var dags att återvända till familjen.

sz_tail

Jag börjar gilla med spö från Tackle Industries (9' MH 1-4oz) mer och mer. Framför allt när man kastar. Det är inga problem att kasta tailar och tyngre gummibeten. Trots sin längd och styrka så känns inte spöet så klumpigt som det skulle kunna göra. Full kontroll och riktigt bra skjuts när man drar iväg betena. Det är dock ett styvt spö som inte är speciellt förlåtande så man drillar fisk så behöver man vara snabb med att justera bromsen.

En annan sak som äntligen fixades var de sista delarna på att få igång kaminen i stugan. Passande nu när det börjar bli kyligt ute. Vi får se om det hinns med så många fler pass där ute. Lite andra fiskeplaner framöver.

kamin