bft_atlantic

Det börjar bli kallt i vattnet och snart så drar säsongen för vinterfiske igång. Då är det bra att ha ett par handskar som håller det kalla vattnet ute. BFT Atlantic är en sådan handske som kom ut på marknaden för mindre än ett år sedan. Den är helt vind och vattentät, klädd med ett innertyg av fleece och en utsida helt i gummi vilket ger väldigt bra grepp. Personligen har jag rätt liten storlek för att få den att sitta tight men det är ju en smaksak.

När en handske är helt tät eller så gott som det så blir man inte blöt från vätska som kommer utifrån. Däremot så kan man bli blöt inifrån av svett då handsken inte släpper ut den vätskan.

Handskarna har varit slut hos i princip alla handlare ett tag nu men i fredags började de trilla in igen. Så är du ute efter en specifik storlek, besök din handlare så snart du kan då det är en väldigt prisvärd handske. Jag kommer använda denna till spinnfisket i Rügen om en dryg vecka.

Är man inte nöjd med denna handske utan vill ha något annat så finns det andra som tillverkar handskar med ett vattentätt membran. Jag skulle inte lita på handskar med endast Gore-Tex för att hålla mig torr utan skulle satsa på de som har ett membran. Ofta hittar man dessa handskar i samband med vintersporter. SealSkinz har länge gjort sådana handskar och andra klädesplagg. Även Marmot gör det. De kostar betydligt mer än BFT Atlantic men är kanske mer lämpade för andra vintersporter också. Dessa handskar hittar man i friluftsbutiker och i vissa större sportaffärer.