Min gamla trotjänare till flytoverall, en Sundridge Crossflow har börjat sjunga på sista versen. De senaste passen har den börjat släppa ifrån sig någon mjölkaktig vätska när den blivit blöt, gissar att det är någon slags impregnering. Dessutom så hade det gått en stor reva i ryggen vid midjeresåret och bälteshällan. Dessa två kombinationer gjorde att jag var riktigt blöt efter fisket i Rügen.

Efter att ha spanat på lite olika flytoveraller så sprang jag på ett erbjudande om att köpa en begagnad torrdräkt från Fladen. Jag hade innan sneglat på Ursuits overaller som kostade på tok för mycket mot vad jag ville ge och var mer overall än vad jag egentligen behövde. Men när erbjudandet kom om att köpa denna torrdräkt från Fladen för samma pris som en ny Sundridge Crossflow så slog jag till.

Specifikationen enligt Fladen:
- 4-lagers tyg
- vattentät 20,000 mm (EN20811)
- andas 9,000 g/m2/24h (EN31092)
- svetsade sömmar
- Cordura® förstärkningar på knän och bak

Mina första intryck efter att ha testat den var att den var tunn och med det rätt smidig. Hängslen inuti gör att den sitter högt och bra på kroppen. Den var inte så krånglig att ta av och på sig som jag trodde med hjälp av dragkedjan som går diagonalt från ena axeln ned till höften. Muddarna runt handlederna och halsen var rätt tighta vilket jag förstår att de måste vara för att hålla tätt, den runt halsen gav en något klaustrofobisk känsla. Förhoppningsvis är det något man vänjer sig vid och inte blir galen på. På overallen är det fastsydda "strumpor" och passformen på dessa är inte den bästa för mina fötter, lite fundersam på hur dessa kommer att passa och bete sig i skor. Praktiskt med en egen liten dragkedja i skrevet om man behöver lätta på trycket. Kan tänka mig att använda denna för tillgång till byxfickorna. Fickor är nämligen något som det är rätt ont om på overallen. Endast en liten ficka på armen och en lite större på vänstra benet. Hur den faktiskt fungerar på sjön återstår att se i vår när båten åker i igen.

För att summera:

+ Vattentät
+ Tunn och smidig
+ Man själv och familjen kan känna sig tryggare när man är på sjön

- Eventuellt obekvämt runt hals och fötter pga sin täthet
- Få fickor för kamera, telefon och annat

Nypris i butik för denna overall verkar ligga mellan 6000-7000 kr

Fladen DrySuit