Fiskeåret för min del började i mars nere i blekinge tillsammans med Thomas och Rickard. Vi var övertaggade på att komma ut och hoppades in i det sista att isläget inte var så farligt. Men det visade sig vara illa, speciellt i blekinge där man vill fiska grunt. Det blev ingen fisk för någon av oss men vi fick i alla fall komma ut på sjön och kasta lite. Årets första gädda kom upp i Stockholms skärgård när jag fiskade med Mattias, också lite för tidigt med en hel del is i vikarna.


Lite isigt


Årets första gädda

Jag fick också äran att följa med Claes "Svartzonker" Claesson ut i hans båt i hans vatten. Fisket var tyvärr rätt trögt den turen men det var trevligt ändå.

Jag fiskade lite grann i närområdet och var hade även möjligheten att fiska med Mattias som jag delar vatten med och med Thomas och Rickard som jag fiskat allt mer med. Det var ganska sparsamt med fiske och inga större fiskar för min del kom upp. En femplus i hemmavattnet var nog den fisk jag värderade högst på vårfisket.


Thomas och Rickard

ekroth
Mattias och jag

I juni anlände min dotter Ingrid, två veckor försenad. En underbar liten tjej som höll mig sysselsatt på hemmaplan. När jag väl var ute i skärgården så gjorde jag främst morgonpass innan familjen vaknat. Satsade på att ta en kilosborre vilket har varit ett av mina årsmål. Jag misslyckades dock med det.


Ingrid

20130809-100140.jpg
Dubbelhugg på ett bete

Senare på hösten så gjorde jag en satsning tillsammans med Rickard och Thomas en långhelg som visade sig vara väldigt lyckad. Vi lurade upp sju fiskar över metern där Rickard stod för de flesta. Min största från den helgen vägde nio kilo och var 110cm lång. Det blev inte min största detta år men det var nog den fisk jag värderar högst.


Årets högst värderade gädda för min del

I december så var det precis som förra året dags för att åka ned till Rügen och sätta punkt för säsongen. Olyckligt så bestämde sig stormen Sven för samma sak. Fiasko är en bra benämning på denna resa. Inblåsta två och en halv dag av fyra och bara en fisk var totalt i båten. För min del dämpades antiklimaxet av att min fisk var 120cm lång, vilket var bytt längd-pb för mig.


Årets längsta och sista gädda

Något jag inte hann med var höstfisket efter abborre, det var lite synd för jag tycker det kan vara rätt kul. Hann inte heller med något gösfiske, vilket inte gjorde lika mycket.

Jag är ändå i det stora hela nöjd med fiskeåret och tacksam mot alla som tagit med mig i deras båtar. Nästa år hoppas på större framgångar fiskemässigt. Hårdare hugg och böjdare spön.