wolfcreek_shads

Wolfcreek shadar i fem heta färger

Wolfcreek Shad eller Wolfshad som den också kallats är ett handgjutet, rätt stort, rent gummibete från Wolfcreek Lures. Första gången jag kom i kontakt med detta bete var på Sportfiskemässan 2013 då det var så pass nytt att det ännu inte riktigt fanns att köpa. Wolfcreek-Anders ställde ut på betesbyggargatan och hade med sig ett litet gäng av detta bete.

Jag fick med mig ett bete hem och det var extremt välgjort med en superfinish. Precis som alla andra beten från Wolfcreek. Jag tyckte dock att det var lite hårt gummi i betet och det påverkade gången på det sätt att det inte gav ifrån sig speciellt mycket rörelse. Man behövde köra det rätt snabbt och hårt för att få liv i det. Den video som finns på betet hos Lureaction tror jag är på en tidig version av detta bete. Dock så var det så att de beten som fanns på mässan 2013 var gjorda av återanvänt gummi och de skiljde sig lite från varandra i hårdhet och gummikvalitet. Har man ett sådant gammalt prototypbete som man tycker är för hårt så kan man testa att koka det ett par minuter så ska det bli lite bättre.

I december fick jag chansen att titta närmare på en ny Wolfcreek Shad efter att ha besökt Sporting i Örebro. Det var nästan som ett helt annat bete nu än när jag köpte det på mässan. Gummit var mycket mjukare och rörelsemönstret därför ett helt annat. Nuförtiden så används endast nytt och fint gummi när Wolfcreek gör dessa. Jag gillade verkligen gången på det med det mjukare gummit, nästan som ett annat bete och har införskaffat mig ett gäng som jag kommer att fiska med mycket under 2014.

Wolfcreek har även laborerat med en curly tail på detta bete, inget som i dagsläget finns i handeln men vem vet det kanske kommer. Den är helt galen (se bilder nedan), tailen är stor och grov. Det ska bli riktigt intressant att testa det.

Betet är 23 cm långt och väger 120gram utan riggning. Det går att fiska med både shallowskruv eller vanligt jigghuvud. Betet är alltså helt origgat när man köper det. Priset ligger på 159:- och kan köpas här hos Attitude Baits. Även Söder sportfiske kommer att sälja detta bete.

Wolfcreek shad rödsvart

Detalj huvud

Wolfcreek shad underifrån

Wolfcreek på magen

Wolfcreek curly shad - extremt snygg med stor och kraftig tail

20140124-230348.jpg

Curly med tailen hängandes efter sig