mcs_tradera

Skärmdump från Tradera

Den senaste tiden råder det Svartzonkerhysteri på Fiskesnack och på Tradera. Gamla träbeten går för priser som överstiger nypriserna rätt rejält. Dyrast som jag har sett har hittills varit en McS Man som gick för 1026:- på Tradera och ytterligare en McS är uppe i 960:- i skrivande stund. Detta har fått effekten att det är mycket Svartzonker-beten till salu för tillfället. Senast ut var mr RoNo-baits som la ut en annons där han sålde 33 stycken olika Svartzonker-beten, "helst i paket", en annons som sedan försvann utan ett ord. Antingen så fick han sålt allt eller så tog han bort den för att han översvämmades med bud.

Kanske är det denna enorma hunger efter Svartzonkerbeten som har fått Claes tillsammans med Peter "PeWe" Wendin att customlacka fyra heta färger på plastmctailen, alltså den mctail som kommer från Asien. De kommer att finnas i ett begränsat utbud hos ett gäng butiker runtom landet inom kort och går redan nu att förhandsboka hos flera butiker.

Vad är det då som driver detta? Varför är folk villiga att betala så mycket mer nu än för några månader sedan? Att folk säljer ut hela samlingar är en konsekvens av denna höjda efterfrågan.

Jag tror att folk har börjat förstå att Claes kanske inte kommer att ha så mycket tid till att göra träbeten nu i och med att han påbörjat arbetet med att flytta produktionen av plastbeten till USA, han har ju även haft en del strul med fabriksmcrubbers i Kina och sedan ovanpå detta har han ju arbetet med att designa muskybeten åt Abu för den amerikanska marknaden. Alltså mycket tid till att resa och arbeta med dessa projekt och lite tid över till annat, som att snida träbeten.

Så kan det vara detta folk är oroade över, att det kommer att dröja tills vi får se träbeten från Claes igen i handeln. Om det ens kommer att ske? Kan det vara flockbeteendet som gör att när en person betalar dyrt för ett bete blir fler villiga att göra samma sak, så det skapas en huggsexa?

Personligen så har jag blivit kontaktad ett antal gånger från folk till höger och vänster som frågat om jag vill sälja mina McS man som jag köpte på sportfiskemässan. Jag kommer att sitta lugnt i båten och vare sig sälja de beten jag har eller lägga högsta budet på de beten som säljs. Jag har höga förhoppningar om de beten han nu gör i plast så jag är inte speciellt orolig och vem behöver egentligen fler beten ;)

Världens bästa Claes