monopoly_bass

Sällskapsspel kan vara kul men de kan bli ännu bättre om man adderar en skvätt sportfiske. Vad sägs om det klassiska spelet Monopol men istället för västerlånggatan så äger du en sjö. Istället för ett trist strykjärn som spelfigur så kan du välja en skön multirulle. Allt detta kan du få med "Bass Fishing" versionen av Monopol. Detta spel kom 1998 från Parker Brothers och kan vara svårt att få tag på nytt idag. Det finns en del bättre begagnade på eBay om man är riktigt intresserad.


monopol_figurer

Spelfigurerna


monopol_1_spelplan

Spelplanen

Historien om monopol för sportfiskare slutar inte där. Sju år senare, 2005, så släpptes Monopoly Bass Fishing Lakes Edition av USAopoly. En upphottad version av den första helt enkelt. Denna efterföljare var kanske mer likt originalmonopol än den första versionen som kom ut.


monopol_2

Bass Fishing Lakes Edition som kom 2005


monopol_2_spelplan

Spelplanen för Bass Fishing Lakes Edition

Några efter Lakes Edition så kom ytterligare en version, rätt och slätt "Fishing Edition" denna gång för den som vill ut på havet med sitt monopol, när inte sötvatten duger längre. Även dessa två senare går att hitta på eBay och även att köpa från vissa utvalda spelbutiker, troligtvis inte i Sverige bara.


monopol_3

Monopoly Fishing Edition som kom 2009