På lördagen, dagen efter att jag var på Sportfiskemässan så skulle jag ta med Thomas, Rickard och Jimmy ut och visa mitt vatten i Stockholms skärgård. Helgen innan hade det varit bra fiske men sen blev det kallt i veckan igen. Jag trodde inte det skulle påverka så mycket då det ändå var en varm dag på fredagen.

Jag börjar dagen med att plocka upp resten av gänget vid fastlandet och efter det gick färden mot mitt första stopp, ett hatställe där det kommit upp stor fisk men som också kan vara riktigt surt. Rätt stor variation på fiskeplatser i närheten om det skulle vara trögt och det var precis vad det var. Nu var det visserligen tidigt på dagen, men vattnet var kallare än vad jag trodde det skulle vara och dessutom helt stendött.

Då jag oftast fiskar själv så började man bli lite stressad när inget funkade och när man hade ett gäng utomsocknes i båten. Man ville ju inte råka ut för ett myteri. Efter att ha testat lite olika typer av vatten så hittade vi till slut lite fisk men bara smått. Det var fortsättningsvis rätt trögt med runt två grader i vattnet.

Efter lunch så körde vi lite längre och fortsatte med den typ av fiske som fungerat och det kom upp lite fler fiskar. Två fyror kom upp med kort mellanrum vilket var de största hittills på dagen.

Ytterligare en förflyttning gav fler och lite större snittstorlek, fler följen också. Temperaturen låg nu mellan 3 och 4 grader ungefär vilket förmodligen gjorde sitt. En skaplig fisk knep tailen på Thomas bete vid båtkanten och strax efter det krokade jag en fisk som kändes riktigt bra. Visade sig tyvärr vara en felkrokad mindre fisk. Det började bli dags att åka tillbaka mot bilarna då Rickard och Jimmy hade en lång väg att köra hem till södra Sverige. Alla i båten fick fisk men det var inget höjdarpass tyvärr.

Rickard krokar av en livlig gädda, tog på JW backlip

Jimmy landar sin första fisk på en JW backlip

Munspelad Rex-tail från Flog Lures

Thomas med en ganska kort men matglad gädda

Jag med min största för dagen, inget att skryta om på krogen direkt

Tillbaka mot fastlandet med en omvänd gamnacke