I helgen var det äntligen dags för en heldag på sjön igen, vägen dit har varit lite knölig men nu var det så dags. Alltid kul att fiska med nya människor då man ofta lär sig något. Denna dag skulle jag fiska med Tobias som jag sprungit på några gånger och snackat en del med men aldrig fiskat med. Han har haft en riktigt bra vår fiskemässigt så det skulle bli kul att snacka lite mer och att fiska med honom.

Väderprognosen var väl kanske inte den bästa med högsommarvärme och lite för lite vind. Det visade sig bli lite bättre än vad prognosen lovade men det var inget klassiskt gäddväder direkt. Solen gassade och trots solskyddsfaktor 30 så sved huden efteråt.

Det var rätt trögt och det tog några timmar innan den första fisken landades, sedan släppte det något. Det var en hel del petandes och nafsande och jag hade svårigheter att kroka fisk. Tappade fler än vanligt under drillningarna vilket ledde till en hel del svordomar. De flesta av de gäddor som kom upp hade dock attackerat betena hårt. De var riktigt sommararga och bjöd på en hel del fina hopp och rusningar.

Det coolaste hugget jag fick för dagen var när jag kastade mitt bete i en skreva mellan berg och vass. Det kändes som det var i samma stund som betet nuddade vattnet som en gädda kastade sig över det. Jag hann knappt släppa frikopplingen och blev överrumplad. Den klev av efter någon sekund och lämnade mig med en högre puls än innan, även om det inte var någon finare fisk.

Det kom även upp några abborrar och Tobias som haft en gösförbannelse vilande över sig lyckades i slutet av dagen kroka sin första gös någonsin. Han tog även störst och flest gäddor under dagen. Betet som fungerade bäst var golden shiner, mcrubber och wolfshad. Konstigt nog inte ett pet på spinnare, trots murket varmt vatten och arga hugg. Totalt kom det upp runt tio gäddor och vi hade kontakt med eller tappade minst lika många till, lite halvsvårt fiske med andra ord.

Är nöjd med dagen trots att man fick pisk och trots mer tappad fisk än vanligt. Roliga fighter, nytt vatten och ny bekantskap.

Tobias

Jag med en av de jag lyckades kroka

När gäddorna inte ville så ville en abborre

Tobias med dagens största, ovägd och omätt

... som hämnades genom att kapa Tobias Wolfcreek shad

Avancerad operation

Hybrid mellan gädda och ål eventuellt

I brist på större fisk gör Tobias en så kallad dansk pose

Äntligen första gösen för Tobias, ett monster