Jag gillar inte Mälaren när det kommer till gäddfiske. Jag har inte fiskat där speciellt mycket men samtliga gånger har det varit trögt och det har varit på håret att man nollat och jag har inte sett någon bättre fisk i båten. Vare sig min eller någon annans när jag varit med.

Nu finns de ju där om man ska tro på rapporterna, men för mig är Mälaren död. Trots detta så hängde jag mer än gärna med Thomas och Mats ut på ett kvällspass i Thomas nya båt. Fiske är ju ändå mer än att få fisk.

Det började rätt trögt tills det att jag får ett följe som hugger precis vid båtkanten. Knappt så att jag tror det men jag lyckas alltså knipa dagens första fisk, ett riktigt monster som Thomas passar på att visa hur man poserar med på bästa sätt.

Thomas visar hur man poserar med så här stor fisk

Thomas visar hur man poserar med så här stor fisk

Den tog på en klassisk niotums Relax-jigg riggad med en rätt tung skalle. Kort efter den första får jag ytterligare en fisk på samma bete. Större än den första men inte så mycket mer än det.

Kvällens andra

Betet för dagen

Betet för dagen

Vi hittar stora stim med små betesfisk och även lite andra ekon. Vi testar att fiska på dessa, djupkanter och lite allt möjligt utan resultat. Mot slutet av passet har vi en hel del kontakter men inga som fastnar. Så resultatet blir endast två mindre fiskar men även en fin tur i Thomas nya båt.

Thomas ser ett eko han gillar