specialknep1972 kom "Gäddfiskarens specialknep" skriven av Leif Engström och fylld med tips om hur man lyckas med gäddfisket. Nu så här drygt 40 år senare så talar folk fortfarande om boken och tipsen som står i den är fortfarande aktuella. Mycket kan man säga om Leif men att han var före sin tid på många sätt tycker jag är tydligt. Boken är ett fint tidsdokument och ger en intressant inblick i Leifs metoder.

Boken är numera en raritet och det har sålts exemplar på Tradera för en dryg tusenlapp och nu senast i maj såldes det en för drygt 800kr. Enligt Libris så finns det sju exemplar på bibliotek runt om i landet. Personligen så kikar jag fortfarande alltid efter denna bok när jag besöker en loppis, men hittills utan framgång.

Vill man läsa den så finns det dock möjlighet ändå. Utöver att låna den på bibliotek så kan man ladda ned den som PDF gratis till sin dator eller läsplatta och läsa den där. Perfekt sommarläsning under semestern helt enkelt. Även om den riktiga fysiska boken är mer respektingivande att ha i sin bokhylla så är denna lösning tillräckligt bra om det är innehållet man är intresserad av.

Kan detta verkligen vara lagligt frågar kanske du? Oklart säger jag, men boken finns inte att köpa i handeln längre och den har funnits som PDF på sidan nedan ett bra tag. Jag tror inte att Bonnier kommer att sparka in några dörrar pga sidan nedan.

Ladda ned eller läs den som PDF här
Leifs "34 tips som gör dig till en bättre gäddfiskare"