Sommarfiske efter gädda brukar inte vara något höjdarfiske för mig, det är långa dagar och skönt att fiske men utdelningen brukar inte vara speciellt bra. För någon dag sedan fick jag chansen att följa med Tobias ut i hans vatten och testa på det fisket. Vi var ute tillsammans första gången för ett tag sedan i ett annat vatten som var nytt för oss både men nu var vi alltså på hans hemmaplan.

Vi började vid lunch och vädret var lite bättre än vad det skulle vara, vinden var dock bra. Det blåste rätt rejält. Fisket för min del börjar sådär, vid första kastet sätter jag betet i vassen och det satte någonstans nivån på mitt eget fiske för dagen. Det var rätt trögt och det tog ett tag innan den första fisken kom upp, inte alls den storlek vi hoppades på. Tobias som har femton fiskar över metern i år med en topp på 12+ fiskar inte efter små fiskar men då vi har problem att hitta fisken så testar vi lite olika djup istället för bara klassiska storfiskställen. Vi petar upp några småfiskar och har några följen. Annars är den mesta aktiviteten under oss på lodet men det är betesfisk och inget vi har någon nytta av.

Jag fiskar en del med den nya söderjiggen curly tail och det är en angenäm upplevelse. Den går riktigt fint med sin tunna tail. Hur hållbar den är återstår att se men jag får några fiskar på den och tailen sitter kvar än så länge. Ett bete som klarar sig mindre bra är en helt ny handgjord mcrubber som mer eller mindre mördad av en mindre fisk.

En gädda som gillade Söderjiggen curlytail

Tobias efter att precis ha tappat en gädda som såg ut att vara lite bättre

Söderjiggen curly tail

Söderjiggen curly tail

Förklaringen till det mindre bra fisket

lofgren

Solen går ned