Jag har på sista tiden funderat kring det här med båtar och även hunnit fixat lite med min lilla biltaksbåt. Jag har bland annat installerat transportspöhållare och trollingspöhållare samt att ett nytt ekolod/plotter är införskaffats. Lodet är ett Lowrance Elite 7 HDI som sitter på en RAM-kula. Valet föll på det då lodet då det är prisvärt och har "inspelningsfunktion" vilket gör att jag kan skapa djupkartor i mina småsjöar som inte täcks av sjökort.

Jag hade planer att köpa mig en Alumacraft till, en lite större modell att ha till skärgårdsfisket men ekonomin sätter stopp tyvärr. Det kom ett läckande garagetak samt ett erbjudande om att asfaltera om uppfarten emellan (nej, inga "billiga" kringresande hobbyasfalterare utan riktiga grejor) så där försvann dom pengarna. Fisket är viktigt för mig, det är min "drog", min frihet, mitt sätt att leva men familjen och huset går först.

Dock är jag ibland snabb i vändningarna så en ny båt har köpts och skall hämtas inom kort. Det är en Uttern 4501 som kommer att fixas med framöver, uppdateringar kommer. Lagom båt till en lagom peng till mitt "lagomfiske":)

På tal om fiske så har jag förutom mekat med båten även fixat till min trailer så den passar min platta båt. Att ha den på trailer möjliggör att jag kan fiska själv då jag inte ensam får upp den på biltaket. Lösningen var enkel och jag får tacka min vän Fredrik Renz för tipset. (Den mannen har för övrigt lärt mig en hel del om gäddfiske och vi har haft några roliga/galna/bra fiskedagar tillsammans. Nu var det dock ett tag sen så Fredrik, om du läser detta, det är snart dags igen din tunnis:)). Jag tog helt enkelt bort "v-stöden" bak och ersatte dom med två små hjul från Biltema som sattes fast med avgasklämmor, allt till en kostnad av endast ca 150 kr.
Jag har sedan dess kört två solopass, vilket jag aldrig gjort från båt innan och det var bättre än väntat. Jag fick en hel del fisk, små som vanligt men det var kul att göra som man ville. Dock är det ändå roligare att vara två men nu har jag i alla fall möjligheten.

rb_rabbort_faste

rb_rapport_ibat

rb_rapport_trailer

Och nu till det roligaste, mina damer och herrar, jag har faktiskt lyckats lura en fiska av bättre kaliber, inte en 10 kg-plussare men en klart godkänd fisk i mina små hemmasjöar. En fin madam på 108 cm och 9 kg valde att
kasta sig över min Lucy (från Steve McVeys Esox Gear). En vacker fisk utan ärr och skador och med en ovanligt stor stjärtfena som kanske var anledningen till hennes rusningsvilja. Hanteringen gick snabbt och smidigt och hon simmade direkt iväg med ett par kraftfulla tag. Skönt när det går så en varm sommardag. Så jag börjar skymta lite självförtroende där borta i tunneln, så när den nya båten är i ordning så kanske man vågar hoppas på en plussare. Jag uppskattar alla fiskar, men jag ljuger om jag inte säger att det är en plussare jag vill ha, jag ska i alla fall försöka och jag kommer inte glömma att roligt på vägen.

rb_rapport_madam_sq

rb_rapport_madam_rygg

Ps. Har även hunnit med att ta ett årsbästa på abborre, vet inte hur stor den var men den var fin i mina ögon och gav en rolig fight på mitt lilla haspelspö. Jag fiskar bara gädda brukar jag säga men det är inte helt sant för ibland på sommaren är jag otrogen och fiskar lite abborre. Ds.

rb_rapport_abborre