Anytec

Båtföretaget Anytec som tillverkar aluminumbåtar har begärt sig själv i konkurs. Anledningen sägs inte bero på rent ekonomiska skäl utan pga en ägartvist. I pressmeddelandet kan man läsa följande:

Trots detta har en mycket infekterad ägartvist pågått inom Anytec Boats AB under en längre period. Minoritetsägarna i bolaget har på ett effektivt sätt förhindrat möjligheterna för bolaget att få de nödvändiga krediter som krävs för att kunna producera sina båtar. Denna utveckling medför att bolagets styrelse nu tvingas begära företaget i konkurs.

- Det handlar inte om en brist på pengar eller kapital. Tvärtom är Anytec ett mycket framgångsrikt företag och det talades nyligen om försäljningsrekord, så därför finns det ingen anledning att tro annat än att företaget snart är på fötter igen under en ny konstellation, säger Mats Melbin, VD vid Anytec Boats AB. Om det går som jag tror och hoppas så innebär detta ingenting för kunderna när det gäller service, garantier och eftermarknad.

Vi får hålla tummarna att det inte ligger något annat bakom och att de lyckas få runt det igen. Annars kan det vara tråkiga nyheter gällande service och garantier för de som äger en Anytec idag.