Mums

Mums

Jag har inte skrivit så många fiskerapporter den senaste tiden. Anledningen till det är enkel, jag har inte fiskat speciellt mycket utan varit upptagen med familj och andra sysslor.

Men nu börjar höstfisket då smått och förhoppningen är att det blir lite fler heldagspass.

Nu i veckan var jag ute och fiskade två kortare pass. Fisket var riktigt bra ena dagen med hårda hugg på gummibeten. Flera shadar var helt inhalerade och endast gummibeten fungerade. Jag såg även havsöring som vakade och hoppade inne i en vik. Den la jag kanske lite onödig tid på att försöka kroka.

Vinden var bra och jag fiskade djupvassar och kanter där vinden tryckt på, efter att ha övergivit havsöringen. Det kom upp gäddor men bara trekilos i topp. Totalt kom det upp 8-9 fisk.

Mot slutet på dagen började de stjäla paddlar på mina beten. Först på söderjiggen, sen 10 kast senare på en relax och strax efter det var ytterligare en relax nära att råka illa ut.

Kapad Söderjigg

Kapad Söderjigg

Kapad Relax

Kapad Relax

Försök till kapad Relax

Försök till kapad Relax

Dagen efter var det betydligt trögare. Passade på att utforska lite nya ställen och såg en hel del fisk men de gjorde bara utfall mot betet utan att hugga. Lyckades lura upp tre gäddor varav en tog på fullt utkast i medvind. Blev en riktigt lång drill. Samtliga fisk tog på jerk denna dag och alla var krokade utanpå och under huvudet, ingen i munnen.

Fin bottenvegetation, klart vatten

Fin bottenvegetation, klart vatten

Det var även premiär för torrdräkten, främst för att jag ville se att den fortfarande hel och fungerande. Men så är ju flytoverall en underbar uppfinning också.

Förhoppningsvis sparkar fisket igång mer och mer nu. Har inte blivit något abborrfiske för mig alls detta år och mitt mål med en kilosborre om året är hotat. Vi får se om vi kan uppfylla det, förhoppningsvis om en vecka.

rapport_gadda

Standardstorleken