För ett par veckor sedan började hösten komma och det var kallt och fint. Då bestämde Tobias och jag för ett framtida fiskepass. I helgen var det dags för detta pass, problemet var att sommaren kommit tillbaka och höstfisket förmodligen inte var att räkna med.

På morgonen låg dimman tät och vi märkte rätt snabbt att gäddorna inte alls var på hugget. Vi anade detta och hade med oss abborrgrejorna. Abborrarna nappade på lite bättre.

Tobias med en av dagens första borrar

Vi fortsatte även med gäddfisket då och då. Efter lunch lyckades Tobias landa den första gäddan vi haft kontakt med. Men det var inte förrän kvällen kom som det lossnade lite mer när Tobias tog dagens andra gädda och strax efter den tog jag min första som var dagens största, endast 4-5 kg dock.

Största gäddan för dagen

...och betet den tog på, wolfcreek shad

Under abborrfiske så hade vi lite oflyt med flera linbrott. Det är aldrig kul att bli av med tafs, jigg och lina men det känns inte heller bra att lämna flätlina i naturen. Vi hade dock lite tur i oturen för jag fick upp tobias lina under fisket, tobias i sin tur fick upp någon annans gamla lina och sedan min lina som gick av vid ett mothugg. I slutet på den linan satt en abborre som var glad att slippa jiggen i munnen.

Tobias med linbrottsabborren

Jag lyckades knipa en bonusgädda på en tretumsjigg, hoppades för någon sekund att det var en megaborre eller gös men icke.

Bonusgädda

Totalt så blev det inte jättemånga abborrar men ändå ett litet gäng med en ganska bra snitt. Tobias vann den matchen med ett gäng över halvkilot och en topp på 690 gram. Han hade även ytterligare en som klev av vid båtkanten när den skulle håvas, den var dagens största, hur stor får vi aldrig veta.

En av mina bättre

Brum brum

Solskensborre

Bra storlek

Bassmaster Tobias

Högsommar