För några veckor sedan kom hösten, men lika snabbt som den kom så gick den igen och sommaren fick fortsätta, ända fram till i tisdags. Vattentemperaturen är återigen nere runt 12-13 grader och hösten är äntligen tillbaka.

Efter att den första köldchocken släppt så blev det bra fart på gäddorna. Jag började med att jigga efter abborre men de var väldigt kinkiga, de fanns där men de nafsade mest i paddeln bara. Lyckades få upp några stycken men när den tredje gäddan klev på under kort tid bestämde jag mig för att byta inriktning på fisket.

Tjuvaktiga abborrar

Tjuvaktiga abborrar

Jag valde en mindre jigg, det blev Maverick från Eastfield Lures. Gäddorna fullkomligt mördade betet, det satt långt ned i halsen på dom innan paddeln till slut kapades. Satte på en annan färg av Maverick och samma sak där, efter några gäddor kom till slut en gädda upp med endast jiggskallen och stingern.

Resterna av två Mavericks

Resterna av två Mavericks

Jag bestämde mig då för att gå över till det lite större betet Wingman, också det från Eastfield Lures. Samma visa där, de fortsatta att kasta sig över det jag kastade ut. Tyvärr så lyste de större gäddorna med sin frånvaro men det kändes som att de kunde ha klivit på. Riktigt kul gäddfiske, abborrarna var mest störiga.

En av dagens gäddor

En av dagens gäddor

Dagen efter var det annorlunda, gäddorna var försiktigare och det som funkade bäst var jerkbeten där de flesta gäddor krokades i bakre kroken. Lite senare på dagen blåste det upp mer och på en vindpinad kant kom det upp ett gäng gäddor på blåsilver Maverick. Bara små fiskar denna dag med. Men det känns äntligen som hösten börjar komma tillbaka.