Nu kommer en ny version av den främsta actionkameran – GoPro Hero 4. Precis som tidigare versioner så kommer den i tre olika utförande. En liten skillnad är att det bara är två modeller som bär namnet Hero4, det är silver och black. Den enklaste modellen som tidigare hette white heter nu enbart Hero och skiljer sig rätt mycket från sina syskon. Förenklat kan man säga att Black är för professionellt bruk, Silver för den kräsne amatören och Hero för den som bara vill ha en liten smidig kamera.

Black är alltså värstingmodellen och den är dubbelt så kraftfull som den tidigare "Black". Den klarar av att filma i 4K med 30 bilder i sekunden, 2,7K med 50 bilder i sekunden och 1080p med 120 bilder i sekunden.

Hero4 Black

Hero4 Black

Silver är inte riktigt kraftfull med 1080p och 60 bilder i sekunden eller 720p med 120 bilder i sekunden. En stor skillnad mot Black är att den har en inbyggd touch-skärm bak vilket ingen tidigare modell haft. Du kan alltså se det du filmat eller fotograferat direkt på kameran. Det gör den mer lättanvänd och kanske mer tilltalande för vissa användare.

Hero4 Silver

Hero4 Silver

Båda modellerna har inbyggt Wi-Fi samt bluetooth och tar stillbilder i 12MP och 30 fps. De har även förbättrat mörkerfotografering. Nu kan man filma med 6400 ISO. Samt en del andra förbättringar, både utvändigt och invändigt. Prislappen för Black ligger på 4599:- och 3599:- för Silver.

För den som vill ha en enklare modell så finns alltså en ny version som enbart heter Hero. Skillnaden mellan den och de två andra modellerna är ganska stor. Den filmar i 1080p med 30 fps och stillbilder är endast 5 MP. Den största skillnaden och fördelen med denna kamera är nog ändå prislappen, i USA kommer de tre modellerna att kosta $500, $400 och $130. Hero är alltså avsevärt mycket billigare än de två andra.

Hero

Hero

Kolla in videon nedan eller besök GoPro.com för mer information. I början av oktober kommer dessa att börja säljas.