Puppet shad är namnet på en lite större shadjigg som är handgjuten av den fantastiskt trevliga Even Borge. Jiggen är 28 cm lång och väger 112 gram. Den är relativt mjuk och långsmal vilket ger den en fin vaggande gång. Paddeln är väldigt aktiv med sin stora yta och med den långsmala bryggan till kroppen.

Puppet

Jiggen kan riggas med vanlig skalle eller shallowskruv. Even har testat att trolla den i fem knop utan att den kantrade så den funkar både snabbt och långsamt. När det gäller skallar så gör han finfina skruvskallar med, i rätt många storlekar dessutom. De kommer från shallowskruv upp till 80g. Även två ännu tyngre för vertikalfiske på 190 och 290 gram. Riktigt välgjorda bitar och för mig var det en kul upplevelse att spinnfiska gädda med en 80 grams skalle, när man verkligen vill ned på djupet och hålla betet där.

Skallar

Skallar – 80 gram längst till höger

I Sverige så säljer Sporting i Örebro denna, finns dock inte i deras webshop av oklar anledning. I Norge är det Gero Sportfiske och i deras webshop finns det lite fler färger att titta på. Priset i Norge ligger på 199 kr. Är man intresserad av att köpa denna jigg så föreslår jag att man kontaktar Sporting. Det går också att kontakta Even direkt på puppetmasterlures snabel-a hotmail.com för customfärger eller om man vill köpa hans jigghuvuden.

Personligen så kommer jag ha med denna jigg till Rügen som ett alternativ till de största jiggarna, alltså till Action Plastics 30 cm och Söderjiggen 30 cm.

Spana in hur den beter sig i vattnet på videon nedan

Even med Puppet-gädda

Even med Puppet-gädda

Fina detaljer

Fina detaljer och Evens initialer för den uppmärksamme

Några fler färger

Några fler färger

Avslutar med en idolbild på Even tagen på Rügen