Det har varit en mild höst och med det en väldigt lång säsong. För min egen del börjar säsongen lida mot sitt slut, båten står på land och mina möjligheter till fiske är med det begränsade. Men i slutet mot förra veckan så tog jag ändå chansen att ge mig ut i familjens stora båt. Inte helt optimal som fiskebåt men skönt att sitta inomhus under transport.

Innan jag kastade loss så bestämde jag mig för att ta några kast vid bryggan, dels för att testa ett nyköpt bete men även för att värma upp lite och se om någon var hemma i den stilla viken innan motorn skrämde iväg de som eventuellt var där.

På det tredje eller fjärde kastet fick jag ett hugg mitt i ett spinnstopp. Inget våldsamt hugg så mothugget var nog ett av de sämsta i år. Men fisken kändes skapligt tung och gjorde motstånd. Inför detta pass så hade jag även skaffat mig en ny håv, en Savage Gear XL vikbar, som jag då fick användning för. Fiske var ytligt krokad men lite svårlandad själv från en brygga så det var fint att ha håven.

Efter denna fisk som var välmatad men ganska kort så gav jag mig ut på sjön. Väldigt lite vind och väldigt lågt vatten. Jag var alldeles ensam ute och tyvärr verkade det även gälla betesfisk och gäddor med. Besökte några ställen där det vanligtvis går in mycket brax men det var helt öde. Dagen efter fiskade min vän Mattias samma vatten, då var braxen hemma men Mattias såg även 15-20 sälar under dagen vilket känns lite oroväckande.

För min egen del hände det inte så mycket mer än denna brygg-gädda. Men det var fint att vara på sjön och detta var kanske min sista fisk för året. Ok avslutning ändå, då den var större än samtliga fiskar jag tog i Rügen.

sista_gaddan

Betet den tog på, en svartzonker tail från 2008

Betet den tog på, en svartzonker tail från 2008