I söndags fick jag följa med den gode och snälla Tobias ut på ett pass i hans båt. Fisket för min del denna vår kommer att vara väldigt begränsat så jag gläder mig åt det lilla. Nu var det alltså min premiär och vädret var strålande.

Jag hade inte så stora förväntningar på dagen även om Tobias är en jäkel på att dra stor gädda så sker det oftast när han inte har störande element i båten (jag). Det skulle mest bli skönt att komma ut på sjön, åka lite båt och svinga beten, nya som gamla. Någon gädda skulle man väl kunna lura upp också.

Årets första gädda, ett monster

Årets första gädda, ett monster

Vattentemperaturen låg mellan 3,5 och 4,5 grader. Murket vatten med dålig sikt som det brukar vara när smältvattnet rinner ut i början av våren. Vi fiskade på och stod och nötte en kant utan att det kände så mycket. Efter några timmar fick jag årets första fisk på en Platypus. Poff - mothugg - sen bara lite motstånd men inget liv. Trodde jag krokat en pinne tills jag såg en snipa komma upp till ytan, sen blev det lite sprattel när den fick solen i ögonen.

Spöböj, sen att stubbvass var anledningen. Det behöver vi inte prata om

Spöböj, sen att stubbvass var anledningen. Det behöver vi inte prata om

Tobias brände en lite bättre fisk vid båtkanten. Högg på betet men missade krokarna. Jag såg bara plasket och virveln efter fisken men Tobias såg fisken och den ökade stadigt i storlek ju längre in på dagen vi kom ;)

Årets andra gädda, mördarattack på en söderjiggen curlytail

Årets andra gädda, mördarattack på en söderjiggen curlytail

Ett tag efter lunch hittade vi fisk precis vid en djupkant, det smällde på två stycken med rätt kort tid emellan. Båda gick ordentligt till attack. Min gädda dubbelvek en Söderjigg curlytail i truten och Tobias gädda som var dagens största tog en BB-tail.

Tobias med största gäddan för dagen, tog på en BB-tail

Tobias med största gäddan för dagen, tog på en BB-tail

Fick även testa lite nya beten som Wingman curly tail, den gick ruggigt fint. Ett annat trevligt bete var Flog lures Hot dog. En lite mindre shadjigg som Thomas håller på och ta fram. Lite lagom köttig som gör att den går rätt bra att kasta även om den är lite mindre.

Flog Lures Hot Dog, något speciell riggad

Flog Lures Hot Dog

Sen hände det inte så mycket mer fiskemässigt. Men det var riktigt fint att vara på sjön igen och svinga lite beten samt göra mothugg i stubbvassen. Tack för turen Tobias och synd på den där 17+ du brände!

Eastfield Wingman Curly tails

Eastfield Wingman Curly tails