BFT Lizzard Custom Rods är en ny serie exklusiva handbyggda spön från Italien. Reglass är de som tillverkar spöna och de bygger inte bara klingorna själva utan de väver även grafitmattan som är grunden i tillverkningen. Vi pratar om premiumspön med påkostade komponenter som Fujis SK2 Skeleton rullfäste, American Tackle Microwave spöringar och portugisisk kvalitetskork. Till spöna har man använt rena rama NASA-teknologierna Nanolith och Sun Core, åtminstone låter de som sådana, mer om vad de innebär längre ned.

Lizzard kommer i tre olika modeller. Samtliga är tvådelade och relativt korta. Att det längsta spöet "bara" är 7'10" beror helt enkelt på att man vill ha ett allroundspö och att efterfrågan på kortare spön har ökat. Niofots kanonerna är inte i ropet längre helt enkelt. Detta är den mest påkostade predatorserien från BFT och den ska ha hårdtestats under en lång tid. Man kunde ju t ex se Albin fiska med en prototyp av detta spö i Fly vs. Jerk 6 från i höstas. Enligt CWC själva så är den slimmade designen och alla detaljer gjorda för att passa lågprofilrullar. En lågprofilsrulle låter även passande med tanke på den låga vikten och de nätta detaljerna på dessa smäckra spön.

Spöringarna är alltså Microwave-ringar från American Tackle. Tidigare har man endast haft dessa på haspelspön. Skillnaden med att samla ihop linan på en haspelrulle och en multirulle är ganska stor men enligt Albin på CWC så blir det ändå en förbättring mot vanliga ringar. Microwave-ringarna gör även att diametern på ringen, som då blir den inre ringen, är rätt liten, alltså likt hur man har det på renodlade bass-spön.

Är man intresserad av att känna på dessa spön eller ta reda på mer om dom så kan man göra detta i CWC:s monter på Sportfiskemässan i Jönköping. Det kommer även att finnas ett mindre antal till salu på mässan. Till butik kommer de sedan i den andra hälften av april och det rekommenderade priset kommer att ligga på 3195:- för vertikalspöet och 3595:- för de två andra. Smakar det så kostar det.

Lizzard Jerkbait 6'9" -190gr är ett jerkbaitspö som pallar trycket från riktigt tunga beten. Denna slimmade design har du aldrig sett på ett jerkbaitspö tidigare. Med en lågprofils multirulle ligger detta spö som en dröm i handen!
Vikt 165 g. Tvådelat

Lizzard Multi Pike 7'10" -130gr är ett fast action-spö med rejäl ryggrad. Det har precis rätt längd och aktion för ett mångsidigt spinnfiske med dagens gäddbeten. Allt ifrån spinnerbaits, jerkbaits till gummibeten kan användas med detta spö. Lizzard Multi Pike är mycket lätt och smidigt och är därför ett spö du kan fiska med hela dagen utan att bli trött.
Vikt 178 g. Tvådelat.

Lizzard Vertical 6'3" -50gr är ett superlätt vertikalspö med "medium fast action". Det har rätt kraft men också en förlåtande aktion vilket gör det perfekt till både pelagiskt prickskytte på gös, traditionellt vertikalfiske på gös och vertikalfiske på röding! Spöt ligger som en dröm i handen tack vare Fuji SK2 rullfästet och det timglas-formade handtaget. Butten är platt ovanpå för bra stöd vid mothugg och drill.
Vikt 113 g. Tvådelat.

Nanolith™ är Reglass egen nano-resin teknologi. Det är en speciell harts med nanometriska partiklar (måttet är en miljondels millimeter) som ger slitstyrka och superstarka, lätta klingor. Tack vare nanopartiklarnas avsevärt reducerade diameter kan de enkelt fästa in sig mot grafitfibrerna och på detta sätt säkra en förbättring av kompositens prestanda.

Med Sun Core™, som är en patenterad teknologi unik för Reglass, får dessa lätta klingor en finish utöver det vanliga. Genom att bädda in en nätformad metallisk struktur i själva grafitfibern skapas en mycket slitstark, friktionsfri finish. Olikt många andra klingor, vars finish skapas genom att slipas sedan lackas, så lämnar Sun Core™-teknologin de yttre grafitfibrerna intakta. Det är utseendet på denna unika finish som gett BFT Lizzard-spöna dess namn.

Hela spöserien

Hela spöserien

Lizzard

American Tackle Microwave

American Tackle Microwave