fiskelycka

Fiskelycka är en ny bok som tar dig med på ett års fiske med tips om olika fiskesätt anpassade för de olika årstiderna. Fiskarna man fiskar efter är några av våra vanligaste sportfiskarna här i Sverige, de är gädda, gös, abborre och torsk. Man tar även upp konkreta tips om vilken utrustning man kan använda till de olika fiskesätten och det bjuds på en hel del fina fotografier till texterna.

Efter varje kapitel så kan man hitta ett antal olika recept på fisken de fiskat. Ett kul grepp att göra en kombinerad fiskebok och receptbok. Även om vissa fiskar är heliga för somliga så tror jag att de allra flesta fiskare kan avnjuta ett par egenfångade abborrar.

Henrik som är författare av boken skriver själv följande:

Vi har under de senaste två åren arbetat med att få till en bok som ger alla fiskare något. Fiskelycka är en bok som tar med läsaren på ett år av olika fisketurer tillsammans med mig, Henrik, som är gammal fiskenörd och fiskejournalist på fiske-feber, Jocke som är en av Sveriges bästa asiatiska kockar och Guiness-rekordhållare i sushi och Patric som är en duktig reklamjournalist. Vi är alla fiskegalningar och fiskar mycket med varierande framgång. Tillsammans har vi gjort en bok som vi hoppas kommer att inspirera de redan inbitna med sköna fiskehistorier och nya moderna recept på fisken vi fiskar, ge nybörjarna lite tips och råd och få de ännu otrogna att plocka upp ett spö och testa.

Boken ska gå att hitta i butik inom kort och prislappen ligger på strax under 200 kr. Här nedan är några uppslag från boken.

Sommarfiske efter gädda

Sommarfiske efter gädda

Ett exempel på recept taget från boken

Ett exempel på recept taget från boken

Reportage i boken

Reportage i boken