Båtselfie

Båtselfie

För första gången sedan jag fick mitt andra barn så blev det i helgen dags för ett litet längre fiskepass i mitt hemmavatten ute i skärgården. Skönt att ha lite mer tid och inte känna sig stressad när man ska ut.

Fisket hade jag inte så bra koll på, hur långt det kommit med leken, vart fisken stod och hur långt undervattensvegetation hade kommit men det gjorde inte så mycket.

Med mig ut hade jag mig ett Abu Garcia Volatile Pike 792H som är klassat för beten mellan 50-90gram. På detta spö hade jag en Revo Beast. Jag gillar verkligen både spöet och rullen. Jag går nedåt viktklasserna allt mer när det gäller spön och Revo beasten som är en liten med kraftig lågprofilare passar perfekt på ett något smäckrare spö. Lite djupare progressiv aktion på det, ingen helaktion men lagom djup för att det ska vara snällt vid drillning och ha mycket känsla. Spöet är tvådelat i mitten vilket gör det till ett bra spö att ha i bilen.

Abu Garcia Volatile och SZ tail

Abu Garcia Volatile och SZ tail

Det är klassat upp till 90 gram men jag kastade 140 gram utan större problem, men det var lite mer än vad spöet är gjort för. Man kände liksom att det bottnade och inte laddade på mer utan att betet mer sveptes iväg men det kändes aldrig "osäkert". Dock så skulle jag väl säga att max för att kasta effektivt ligger någonstans runt 110-115gram.

Revo beasten var riktigt trevligt, den kändes riktigt gedigen och välgjord. Rätt snabbt glömde man bort att det var en mindre rulle och jag gillar nog denna mer än både den Revo toro 51 och den Lexa 300 jag har. Den lätta rullen passar riktigt bra på lättare spön medan större rullar passar bättre på den tyngre arsenalen men det kändes som de rullarna skulle kunna vara likvärdiga.

Revo Beast

Revo Beast

Fisket då, jo det var väl sådär. Strålande sol på lördagen och lite vind gjorde det till en riktigt angenäm dag på sjön. Det var också väldigt klart vatten vilket gjorde att man kunde se de många följen som det var. För de var inte riktigt i stöten men jag hittade en fläck som höll lite fisk men det var som sagt mest följen. Det bete som fungerade bäst var en gammal trotjänare, en Svartzonker tail i plast. Även Wolfcreek Cub fungerade bra som är ett lite mindre bete.

Wolfcreek Cub

Wolfcreek Cub

Det var lite svårt att analysera fisket, på något ställe var det 11,5 grader i vattnet. På ett annat var det 7,5 grader. Någon fisk kändes nästan som den inte hade lekt medan andra inte hade lekt.  Men jag såg aldrig några tecken på lek. Växtligheten hade inte heller kommit igång. Det mesta var dött och slemmigt.

Vass och död

Vass och död


Gäddmage

Gäddmage

En annan sak som dock har kommit igång är båtsäsongen. Nu får man börja trängas i vikarna med ankrade båtar som gjort ett strandhugg och sökt hamn för natten. Såg också en del andra sportfiskare ute. Ensamheten ute hos mig är något jag uppskattar med den tidiga vårsäsongen och den sena höstsäsongen.

Stor mun på en liten gädda

Stor mun på en liten gädda