shimano_bag2

Jag hade haft min senaste betesväska rätt länge och varit väldigt nöjd med den men det har varit några saker inte varit helt perfekta. Den rymmer tre stora betesboxar (Plano 3730) och en mindre låda i locket där jag haft beten som jag växlat mellan under fisket. Den största fördelen med den väskan var att den var hyfsat kompakt. De största problemen med den var den blev dygnsur om det regnade mycket, att väskans stadga hängde på att det fanns betesboxar i den och att den var lite väl kompakt ibland.

Nu när jag ändrat om lite grann med båten så behöver jag släpa lite mer saker fram och tillbaka till den, som plotter, nycklar och lite annat. Min Electro samson våg fick t ex inte heller plats i den gamla väskan och skulle jag köra abborre så var jag tvungen att ha de beteslådorna separat.

Valet av en ny betesväska föll på "Rügen guidernas favorit", Shimano Tackle Boat Bag som kortfattat inte alls är en betesväska utan en kylväska som råkar passa hyfsat bra för beteslådor. Det är alltså en klädd plastback med ett hårt vattentätt lock och några fickor på sidorna som är mindre vattentäta.

Jag har haft denna väska ett gäng turer nu och mina första intryck av den var först och främst att den kändes stor. Har man det trångt i båten så bör man kanske packa smartare och ha en mindre väska. Men det är absolut inte den största väska jag sett. I början så saknade jag mitt snabbfack upptill där jag hade lite tänger och beten som jag växlade med under det pågående fisket. Men efter några pass så började jag vänja mig vid den nya väskan och jag gillar framförallt att jag har färre kollin att hålla reda på när jag ska fiska. En stor fördel är också att den är helt tät när det regnar och suger inte upp något vatten. Den förra väskan kunde stå lite ostadigt, men det har man inte med den är klossen. En annan skillnad mot min förra väska är att jag har boxarna ståendes på högkant. Det gör att alla boxar är lika tillgängliga och ingen ligger underst. Man kan dock förvara boxarna liggandes om man nu skulle vilja det.

Jag har fyra stora 3730 boxar i den oftast, samt plotter, våg och lite annat. Det ska gå att trycka i fem stora lådor men det känns inte helt praktiskt. I sidofacken har jag mindre lådor med tafsmaterial, ringar, krokar, lim och annat. Vill man motivera köpet ytterligare så kan man ju faktiskt ha den som kylväska på campingsemestern nästa säsong.

Så för att summera:

+ vattentålig
+ rymlig

- tar mycket plats
- tung att släpa på

Bäst pris i skrivande stund har Sporting i Örebro där den kostare 1199:- (samma som hos Söder sportfiske), men då ingår även tre BFT 3730.

Gammal vs. ny

Gammal vs. ny