På Facebook och Instagram dräller det av bilder från lyckade fiskepass. Alla du känner och inte känner verkar dra fin fisk och vissa verkar verkligen inte göra annat än just detta, som Keskitalo och Krus. Men hur ofta ser man bilder från misslyckade pass? Dagar då inget stämmer? Inte speciellt ofta alls, för det kan väl inte bara vara du som har dåliga dagar, eller? Oroa dig inte för nu ska jag berätta.

Personligen så har jag haft ett rätt dåligt fiskeår, precis som förra året. Det blir lätt så som småbarnsförälder intalar jag mig. Man kommer inte ut speciellt ofta och har ingen direkt koll på vart i säsongen man är. Mitt fiske började komma igång på hösten lite grann då jag fiskade mer regelbundet men lossnade aldrig riktigt. Höjdpunkten på säsongen skulle vara en långhelg med vänner på ett vatten ingen av oss har stenkoll på men som är annorlunda för oss och som har levererat tidigare. Som med allt fiske så ges inga garantier och det är väl lite det som är charmen också, att man aldrig vet vad man kommer att få.

Nöta, nöta, nöta

Under de här dagarna så upplevde jag nog det sämsta fisket jag upplevt så långt tillbaka jag kan minnas. Jag lyckades inte kroka en enda fisk under de här dagarna, kontakterna var få och kändes som småfisk. Ingen av oss hade bra fiske och i princip inget funkade. Vi lurade upp ett fåtal småfisk men vi hade stora svårigheter hitta de med. Till slut så började man leta efter grynnor och stenar för att åtminstone sätta betet i något.

Ett av de få tecknen av det faktiskt fanns fisk, även om den var liten

Det är osäkert om jag hinner fiska något mer innan vintern kommer. Detta sanslöst värdelösa fiske var alltså troligtvis min avslutning på säsongen och det som jag ska klara vinterdvalan på. Lyckat!

En armlängd med otroligt fina beten från Flog Lures, en solstråle i höstmörket