En något försenad återblick till 2015 men så var det också en märklig avslutning på säsongen. Det är fortfarande öppet vatten och det känns mer som november än januari även om vintern börjar komma på riktigt nu.

Årets första pass var i början av Mars i Tobias båt i hans vatten. Mitt sista pass för året blev dagen före nyårsafton. Jag fick följa med Rickard ut på lite skogsfiske i södra Sverige. Fisket i sig på sista passet var ungefär som mitt fiskeår i övrigt. Det kom upp några få små fiskar men det var kul att fiska lite annorlunda vatten och även testa på lite gäddtrolling.

Årets andra gädda, mördarattack på en söderjiggen curlytail

Årets andra gädda, mördarattack på en söderjiggen curlytail

Rickard på mitt sista pass för 2015

Rickard på mitt sista pass för 2015

Årets sista gädda

Årets sista gädda, ett riktigt monster

Mitt fiskeår har alltså inte varit speciellt minnesvärt fångstmässigt. Det var inte heller året innan men det var också rätt väntat som småbarnsförälder gånger två. Men jag hade också väldigt dålig timing eller kanske oflyt när det väl blev fiske. Alla satsningar och chansningar gick mer eller mindre åt skogen.

Processed with VSCOcam with s3 preset

Inte en fisk så långt ögat kan se

I april fick jag min andra dotter och under sommaren så flyttade jag till hus. Det senare ledde till att jag flyttade båten och också fick börja om på nytt och utforska ett nytt vatten. Det kändes bra med en nystart och de nya vattnen kändes och känns lovande. Det var också där som jag tog årets största och enda fisk över metern. Dock så har jag inte riktigt knäckt koden där, känns som om det borde finnas mer stor fisk än vad jag petade upp. Vi hoppas jag hittar dom i år.

101cm och 7,9 kg

Årets största fisk – 101cm och 7,9 kg

Det känns underbart att ha nära till båten och möjlighet att kunna köra korta oplanerade pass när det passar familjen bäst. Det kommer jag ta med mig till 2016. Mål med 2016 vågar jag inte riktigt sätta, men mina stående mål med gäddpers och åtminstone en årlig abborre över kilot får stå kvar. I år borde jag hinna med lite mer abborrfiske också tycker jag så målen känns inte helt orimliga.

Dagens fisk värd att fotografera, slank abborre på 41cm.

En av mina längre abborrar för i år, dock alldeles för slank

Tobias med dagens största abborre

Tobias med en lite bättre abborre få de få pass vi fiskade det

Prylmässigt så tyckte jag nog att rullen Revo Beast och spöet Abu Garcia Volatile Pike 7'9" var de allra bästa inköpen. Speciellt när man bara drillat små fiskar. I betesväg så var Eastfields Zodiac tail en för mig ny bekantskap och väldigt trevlig sådan. I betesväg i övrigt så gillar jag verkligen de gummibeten som min vän Thomas "Flog Lures" har fått till. Där tror jag på storfångst under året.

Vältuggad Hotdog från Flog Lures

Zodiac tailar som fått stryk

För mig så sparkar årets spinnsäsong förhoppningsvis igång i februari nere vid Rügen i Tyskland. Om nu inte vargavintern drar in på riktigt där nere.