fiskly_logoInom kort kommer en ny webbsida att sparka upp dörrarna för användarna. Fiskly är som en smalare enklare variant av Facebook där man bara fokuserar på fisket. Vi tog ett litet snack med Klas Alenvret som är grundaren till Fiskly för att få veta mer.

Berätta lite grann om din bakgrund, vem är Klas?

Passionerad sportfiskare sen barnsben som på heltid jobbar med utveckling. Eftersom att sportfisket och IT är det jag brinner för så har jag länge haft en dröm att på något vis försöka gynna sportfisket med mina kunskaper och den erfarenhet jag har inom IT-branschen. Jag har haft ett par idéer genom åren men aldrig riktigt kommit till skott förrän nu.

Hur kom Fiskly till?

Själva idén till Fiskly kom för ungefär ett år sedan när jag som vanligt scrollade igenom mina olika sociala flöden. Jag tänkte på hur gött jag skulle tycka att det var om man bara kunde logga in och uppleva sportfiske, inget annat. Separera sportfisket från vad någon åt till frukost eller hur snabbt någon sprang milen. Ett samlat community där allt innehåll är intressant och riktat för oss sportfiskare. Där alla delar samma intresse och man behöver inte känna att det man delar med sig av inte är intressant eller att man ska behöva filtrera fram det man vill se. Något som inte är en utmanare till andra sociala nätverk utan mer ett komplement.

– Ett nischat socialt nätverk, det måste ju fungera? Jag började kolla runt och såg faktiskt att liknande projekt för hundar, hästar och annat har lyckats bra utomlands. Genast började jag fråga runt bland polarna som fiskar och alla höll med om att detta var något dom själva skulle kunna tänka sig att använda.

Hur ser planerna ut för Fiskly?

Under nästan ett år med stöd från min sambo, vänner och kollegor så har vi nu utvecklat en tjänst/plattform som inom kort är redo för release. Ett modernt och responsivt gränssnitt som fungerar lika bra på datorn som på mobilen. Alla som är vana vid att använda t.ex Facebook kommer att känna igen sig och många av dom vanligaste funktionerna finns med.

Idéen har hela tiden varit att hålla funktionerna och designen relativt simpel och lätt att förstå. Det mesta går att koda men istället för att lägga tid på en massa olika funktioner så kommer vi låta er medlemmar bestämma. Är det något som inte fungerar, något som saknas? Berätta det och vi kommer lösa det. Allt för att alla ska trivas och få ut så mycket som möjligt av Fiskly.

Det enda som krävs för att bli medlem är ett användarnamn, en e-postadress och ett lösenord. Man kan sen om man vill komplettera med för- och efternamn, var man bor, ålder m.m. Vi har även valt att använda ordet ”fiskekontakter” istället för vänner, allt för att försöka få stämningen mer öppen och mindre privat.

Den första releasen är enbart inriktad på Sverige och därför finns Fiskly enbart på svenska. Skulle intresset vara stort så är det möjligt att vi utökar språken och öppnar upp för fler länder. Men det är inget som är planerat i dagsläget.

Hur gör man för att hoppa på tåget?

Anmäl ert intresse på Fiskly eller följ utvecklingen på Fisklys Facebooksida.

Inloggningssidan

Inloggningssidan

Bild från inne på Fiskly

Bild från inne på Fiskly