Det finns väldigt många olika märken av fiskekajaker men jag tänkte dela med mig lite av Old Towns Predator-serie av fiskekajaker. Som var den jag fastnade mest för.

predator_Series

Old Town Predator serien består av tre olika modeller, MX, 13 och XL. Samtliga är rätt snarlika men skiljer lite grann i detaljerna. Om man kortfattat ska summera de olika modellerna så kan man kanske säga att Predator 13 är den gyllene mellanvägen, en allroundkajak.

Presentationsvideo om Predator-serien och främst Predator 13

MX är lite kortare än Predator 13 och en smidigare konstruerad kajak för fiske i mindre vatten och där det kan vara lite trångt (tänk strömmande vatten). Den har också en helt ren durk så den passar bäst av modellerna att stå upp och fisk i. Förutom något annorlunda skrov mot Predator 13 så saknar den några saker. Den har inte längsgående mittfack i durken. Den är inte förberedd för roder, som finns som tillbehör till Predator 13. Den saknar ett extra länshål som är gjord för en genomgående ekolodsgivare.

Presentation av Predator MX

XL är lika lång som Predator 13 men något bredare och tyngre, jag gissar att det främst beror på att den har en utbytbar mittmodul. Det är väl denna modells främsta skillnad. En av modulerna man kan ha är motormodul från Minn kota. Man behöver inte ha denna modul utan det finns andra platta moduler som bara är ett fack under durken. Har man en sådan modul så är den i princip som de andra modellerna, lite större och tyngre men motormodulen det är verkligen nyckelfunktionen med denna modell.

Presentation av Predator XL

En teknisk jämförelse av modellerna
predator_comparison

Läs mer på Old Town Predator-sida