allt_for_sjon

Lördagen den 5:e mars och fram till söndagen den 13:e mars pågår båtmässan Allt för sjön i Stockholm. Det är en fin tradition att gå på den varje och längta ännu mer efter öppet vatten. Som traditionen bjuder så pågår även Vildmarksmässan den sista helgen och en entrébiljett ger tillgång till båda mässorna.

Öppettider:

Lördag-söndag 5-6 mars kl 10-18
Måndag-fredag 7-11 mars kl 11-19
Lördag-söndag 12-13 mars kl 10-18

Priser:

Vuxen: 180kr i kassan, 140kr om man köper det online.
Barn 12-17 år: 80 kr i kassan, 60 kr online.
Barn 7-11 år: 40 kr i kassan, 30 kr online.
Det finns fler specialpriser för sportlov, familj och flerdagars. Kolla in allt om entrépriser här. Det är samma priser för både Vildmarksmässan och Allt för sjön och en biljett ger tillträde till båda mässorna.

Några produkter och utställer som jag tycker man ska kolla in:

Ekolod

Bland det mest intressanta på mässor tycker jag är elektronik. Kanske främst för att jag är så dålig på det men på plats finns det kunniga representanter som kan förklara skillnader, fördelar och annat. Såklart är de färgade och begränsade till sina egna produkter men man kan få mycket mer kött på benen för att sedan välja.

helix

Humminbird presenterar sin nya serie ekolod Helix 7 och har säkerligen massor av andra sina produkter att visa upp och kan svara på alla dina frågor om Autochart live och annat.
Utställare: Jan Comstedt AB
Monter: C12:11, C13:02

Garmin finns på plats och kan berätta mer om Panoptix LiveVü Forward, deras Quickdraw contours och massor av annat.
Utställare: Garmin Nordic Scandinavia
Monter: c09:21

Lowrance finns representerade och kan säkert prata i timmar om den riktigt coola StructureScan 3D, Insight Genesis eller deras nya Total imaging-serie eller vad du nu är intresserad av.
Utställare: Navico
Monter: C10:14

Raymarine kan visa upp sina ekolod och demonstrera den spännande lösning Wi-Fish där din telefon kan kommunicerade med ekolodet och fungera som en andra skärm.
Utställare: Raymarine Sverige
Monter: C08:19

Båtar

Allt för sjöns huvudattraktion är båtar och båtar är ju vackra och fina att titta på. Utbudet riktat mot just sportfiske brukar vara rätt skralt och man hittar nog fler nischade båtar på Sportfiskemässan än på Allt för sjön men det finns ju fler märken här och en del "smalare" märken.

Tracker-Proguide-V-175-Combo

Tracker finns representerade med sina båtar hos Marindepån.
Utställare: Marindepån
Monter: A21:10

kimple

Midmarine lanserar tre serier fiskebåtar från Kimple. Totalt visar företaget sex modeller mellan 3,95m och 5,48 m. De har även Oskwig för den som är intresserad av mindre båtar
Utställare: Kimple, Oskwig
Monter: A12:28

Kajaker

Kajaker och tillbehör brukar det finnas en hel del av. Både på Allt för sjön men även på Vildmarksmässan.

oru_kayak

Oru Kayaks är något vi skrivit om för rätt länge sedan men det är lättviktiga portabla kajaker. Helt klart en intressant produkt om man gillar inspector gadget lösningar och skulle vilja ha med sig en kajak i båten eller bilen på semestern. Hos utställaren kommer man även hitta massor av andra kajakprylar men kanske roligast av allt så har de en anpassad kajakbassäng tillsammans med kajaksidan.se där man kan få prova på, på riktigt.
Utställare: Melker Kayaks
Monter: A07:13, B11:28

Kajaksidan.se delar som sagt kajakbassäng med Melker Kayaks och tillsammans har de ett stort utbud av kajakprylar
Utställare: Kajaksidan.se
Monter: A06:11

jacskon_big_rig

Fiskekajaker från Jackson och andra kajakprylar hittar man hos utställaren Kajaktiv som har det mesta för paddling.
Utställare: Kajaktiv AB
Monter: A05:12

Fiske

Det finns många som säljer alla möjliga tillbehör och framför allt kläder för sjön men renodlade fiskebutiker brukar det inte vara så många av. Men det går att hitta.

Huntyard och Berras finns på plats och kränger fiskeprylar
Utställare: Huntyard och Berras
Monter: C11:40, C11:41