På Sportfiskemässan som sparkade upp dörrarna på fredagen så kan man träffa betesbyggarlegendaren Joe "Trueglide" Peterson i CWC:s monter. Anledningen till att han sitter i deras monter är att i höst så kommer CWC att lansera plastversioner av hans beten. På mässan kan man klämma och känna lite på dessa nyheter och de såg riktigt fina ut.

Nu är ju Joe en av världens bästa betesbyggare med helt magiska träbeten så det är ju helt klart en skillnad mellan dom och plastversionerna. Men skillnaden mellan dom är ändå inte så stor som man kunnat förvänta sig och prislappen kommer säkerligen att vara lägre. Om man ens kan få tag på hans träbeten idag så kostar de runt 800 kronor.

Med det sagt så har Joe extremt höga krav på sina beten och han har inte hittat någon som kunna ta på sig att göra plastversioner av hans beten enligt honom själv, men nu har han alltså bestämt sig för att låta svenska CWC att göra det och de kommer att säljas globalt. Det känns stort, väldigt stort.

Guppy RT är det första betet som kommer att släppas. RT står för Rubber Tail och den kommer att komma med tre olika tailar. En curly, en paddel och en "fish" tail som är en stjärtfena likt den Buster X har om jag förstått rätt. Man har målat och lagt glitter både insidan och utsidan av betet och på så sätt skapat ett djup i det. Utsidan har ett reptåligt "nano"-lager som är liknande det man har på telefoner idag. Förutom färgsättningarna så är ett annat av hans signum på beten de stora ögonen och de har faktiskt lyckats få till på dessa plastversioner riktigt bra.

Troligtvis så kommer det att komma fler beten från Team Trumman Trueglide efter detta första, stay tuned.

Se FishEcos livesänding med Stefan "Trumman" Trumstedt och Joe "Trueglide" Peterson

Plastversioner av Guppy RT

Plastversioner av Guppy RT

Bord med hans träbete och hans nya plastbeten

Bord med hans träbete och hans nya plastbeten

Mysfarbrorn Joe Peterson

Mysfarbrorn Joe Peterson