kajak_Foto-2016-03-31-16-33-41

Så var det dags för första korta fiskepasset från vattnet. Jag har följt islossningen noggrant den senaste tiden och har tagit några kast från land. Men nu var det alltså dags, att ta sig ut på sjön. Det som var lite speciellt med denna premiär var att den skedde från kajak. Så det var lite nytt och premiärturen var främst för att kolla att allt funkade med transport, förvaring av prylar osv.

Transport på biltak

Transport på biltak

En liten vagn för att dra den den sista biten

En liten vagn för att dra den den sista biten

Det blev ett par timmar på sjön och även om det var fisklöst så var det härligt att komma ut på sjön och testa nya kajaken som skötte sig fint. Höll mig mest sittande men testa på att ställa mig upp. Det gick fint det med men jag behöver nog bygga upp lite förtroende.

kajak_Foto-2016-03-31-14-52-13

Stående

Stående

Själva paddlandet gick också bra. Jag har ju paddlat en del havskajaker tidigare och det är ju inte riktigt samma sak men jag tyckte den kom upp i bra fart ändå. Denna kajak är ju rätt mycket kortare än en havskajak och det gör bla att den är lättnavigerad enbart med hjälp av paddeln. Jag har inte köpte till något roder och som det känns nu så tror jag inte att jag kommer att behöva det heller.

Jag har varit rätt sparsam än så länge med att skaffa extraprylar och göra modifikationer på kajaken men en sak som jag tycker man bör ha är en "leash" eller ett koppel till paddeln så man inte tappar den. En modifikation som jag gjort som jag var nöjd med var två nedfällda spöhållare bakom stolen. Funkade perfekt att ställa ifrån sig spöet när man skulle paddla. Nästa sak som jag troligtvis kommer att fixa är ett ankarspel för att kunna kontrollera drifter och positionering vid ankring.

Nedsänkt spöhållare också från Yak gear

Nedsänkt spöhållare också från Yak gear

Paddelkoppel från Yak gear

Paddelkoppel från Yak gear